U Europskom parlamentu obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Vrijeme:55 sec

 

Misom u Europskom parlamentu u Bruxellesu obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Prisjećajući se trideset i prve obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, zastupnici u Europskom parlamentu sudjelovali su na misi koju je predvodio fra Tomo Anđić, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Misi su nazočili Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol, Željana Zovko (EPP), Biljana Borzan, Predrag Fred Matić (S&D), Valter Flego (Renew), Ladislav Ilčić (ECR), veleposlanik i stalni predstavnik Hrvatske pri NATO-u Mario Nobilo te ostali zastupnici, te brojne kolege iz Europske komisije i Europskog parlamenta.

Molitvom i sjećanjem iskazali su zahvalnost svima koji su dali živote za slobodu Hrvatske.

Hrvati se ovih dana posebno prisjećaju simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu – Vukovara i Škabrnje te svih onih koji su svoje živote dali u obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Bila je ovo prigoda da se molitvom oda poštovanje hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, rekli su u priopćenju.

 

https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori