“Hrvati u Bruxellesu imaju sve više partnera, na slučaju Komšić pokazali smo im da Schmidt nije riješio glavni problem”

Vrijeme:1 min, 32 sec

Izaslanstvo HRS-a boravi ovih dana u Bruxellessu u posjetu institucijama EU-a. Tom prigodom su sudjelovali u nizu sastanaka i konferencija, gdje je domaćin bila grupacija Europskih konzervativaca (ECR) na čelu s Ladislavom Ilčićem.

Dana 30.11. u EU Parlament dolazi Christian Schmidt, koji će sudjelovati u radu Odbora za vanjske poslove. Delegacija HRS-a je, pored ostalog, predstavnike ECR-a u EU Parlamentu i u Odboru za vanjsku politiku informirala o nametnutim odredbama na Ustav Federacije, o tomu koliki je njihov utjecaj na cjelokupne procese u BiH, a posebno koliko su nametnute izmjene izbornog zakona od strane Schmidta utjecale na činjenicu da su Izbori 2022. bili najkorumpiraniji u povijesti BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kazali su da je Schmidt izbjegao i izbjegava riješiti glavne probleme u političkim procesima u BiH. U prilog tome govori ponajviše problem legitimnog predstavljanja na razini Predsjedništva, gdje je Hrvatima, izborom Željka Komšića bošnjačkim glasovima, ponovno pogaženo osnovno ljudsko pravo političkog predstavljanja.

-Koliko je Schmidt površno pristupio cijeloj priči oko izbornog zakona ponajbolje govori njegova tvrdnja kako je presuda „Ljubić“ s njegovim nametanjima provedena, što pravno gledajući jednostavno nije istina, rekli su čelnici HRS-a.

Pored ostalih aktivnosti, HRS-ovo izaslanstvo sudjelovalo je i na konferenciji o demografiji kao najvećem problemu hrvatskog naroda ne samo u BiH, nego i Hrvatskoj.

Posjet Bruxellessu samo je jedan u nizu aktivnosti koje je HRS poduzeo i poduzima po pitanju lobiranja za hrvatsko pitanje u EU institucijama i s ponosom možemo ustvrditi kako Hrvati BiH imaju sve više partnera u onome za što se zalažemo i čemu ciljamo u BiH. To je BiH po mjeri i hrvatskog naroda, BiH u kojoj nitko nikome neće moći nametati političke predstavnike i BiH u kojoj politika neće biti trgovina, nego rad za opće dobro, navodi se u priopćenju HRS-a.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)