Veterani 2. gardijske brigade HV-a ”Gromovi” posjetili Groblje mira na Bilima

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Drugi dan posjetili su Gornji Brgat i Dubrovnik, a u nedjelju su ovi veterani legendarne 2. gardijske brigade HV-a ”Gromovi” posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima kod Širokoga Brijega.

 

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na trodnevno putovanje pod motom ”Južno bojište – godine ponosa”, pošli su s dva autobusa iz Zaboka, Novog Zagreba, Siska, Petrinje i Karlovca.
Prvog dana su boravili u livanjskom kraju. U Rujanima i Čelebiću položili su vijence i upalili svijeće u spomen svojim poginulim suborcima, te se prisjetili svoga ratnog puta.

Drugi dan posjetili su Gornji Brgat i Dubrovnik, a u nedjelju su ovi veterani legendarne 2. gardijske brigade HV-a ”Gromovi” posjetili Memorijalni centar Groblje mira na Bilima kod Širokoga Brijega.

Goste su dočekali djelatnici Memorijalnog centra na čelu s predsjednikom Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a Milom Pušićem. Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na čelu s predsjednikom Udruge Ivanom Krupecom položili su vijenac pokraj središnjeg križa na Groblju mira. Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kratkom molitvom nazočni su odali počast svim žrtvama ratova.

Nakon toga domaćini su upoznali goste s ovim mjestom, odnosno kratkim izlaganjem su im približili viziju ovog projekta. Mnogi su imali dosta zanimljivih pitanja na koju su domaćini rado odgovorili. Rezultat ovog posjeta svakako su dobri dojmovi gostiju koji su ujedno i nada da će se centar i u budućnosti naći na njihovom obveznom stajalištu tijekom novih posjeta ovim krajevima.

Nakon lijepog druženja ”Gromovi” su nastavili svoj obilazak prema Mostaru gdje su nedjeljno popodne proveli sa svojim suborcima, predstavnicima HVIDRA Mostar i veteranskih i stradalničkih udruga HVO-a Herceg-Bosne, priopćeno je iz Memorijalnog centra Groblje mira.

 

vrisak.info/ https://www.vrisak.info/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)