Milanović o izborima u BiH: Ovo je fijasko i sramota, spomenik hrvatske pasivnosti

Vrijeme:2 min, 24 sec

 

Komšić je osoba koja ne može doći tamo gdje žive Hrvati, kazao je

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na 14. konferenciji o održivom razvoju i 15. dodjeli nagrade HRIO (Hrvatski indeks održivosti) u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Milanović je komentirao izbore u BiH.

“Ovo je fijasko i sramota, ovo je spomenik hrvatske pasivnosti, traljavosti. Čović je prošao sve i svašta, očito mora balansirati i HDZ ima razloga za zadovoljstvo. Ja ću izvršavati svoju dužnost ali u ovom naporu trebam saveznike. Djelom i razumom. Opet je izabran Komšić. Ja godinu i pol dana pokušavam vikati o ovoj temi. Uspiješ, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju”, kazao je.

“Nisam pobjegao dva tjedna prije izbora u New York kao Plenković. Plenković nema nikakvog utjecaja. Ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude. Što je napravio Schmidt. On je zadnji dan donio neku odluku kojoj je spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić. Igrao je neke podzemne štakorske igrice. Ovo je drsko bezobrazno ništa”, kazao je.

“Komšić je osoba koja ne može doći tamo gdje žive Hrvati”, kazao je. “HDZ je prikupio orahe, zimnicu, fermentirano voće, to će trajati neko vrijeme”, dodao je.

“U sljedeće četiri godine Zagreb će stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti”, kazao je.

Milanović je komentirao i prijedlog da se proglasi nepoželjnim u Sarajevu.

“Moram paziti da pristojno odgovorim. To može napraviti država. Slažem se s prijedlogom Mosta oko Komšića. BiH ne bi bilo da nije bilo hrvatske vojske. Hrvatska je nepoželjna u BiH jer je bila u ratu. Po tom kriteriju Njemačka ne bi mogla nigdje. Želim respekt za Hrvatsku. U BiH mojih plakata biti neće”, kazao je.

O upisu HDZ-ova Ante Bačića u ratnu školu kazao je “Taj dečko će letjeti na glavu, ja sam im ostavio dovoljno mjesta da se povuku”, kazao je predsjednik i citirao Zakon o obrani. “OK, Banožić ne zna jezik, ali jesi li ti to pročitao uopće? Zašto Banožić sebe nije prijavio u ratnu školu?”, kazao je.

Komentirao je i izjavu ministra Banožića da ‘njegovi” koriste vojne resurse za svoju relaksaciju

“Banožić mora povremeno prekršiti zakon”, kazao je.  “Mi ovdje razgovaramo o ozbiljnim prijestupima, a taj čovjek ne zna baš najbolje jezik”, kazao je. “Pitajte tog nepismenika tko još ide tamo?”, dodao je. “Nije bez veze Bane spominjao tu dvoranu jer to ga tišti, to je za njega statusni simbol”, kazao je Milanović.

“Bane kaže odluka je tu, ja sam Bane. Gdje je premijer? Meni se to ne bi dogodilo to se ne bi dogodilo Anti Kotromanoviću”, dodao je.

Komentirao je i aferu u Ini

“Preko koje organizacije je rađena ta epohalna muljaža. Preko vinkovačke. Tko je predsjednik? Bane. Tamo postoje i veće face. To je ta linija fronte, Banožić gdje god kreneš, masni tragovi”, kazao je.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)