Featured Video Play Icon

ČELNICI BOŠNJAČKIH OPORBENIH STRANAKA FORTO I KONAKOVIĆ: Ne postoji opcija koaliranja sa SDA, bez HDZ BiH bit će nemoguće formirati vlast

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

Ne postoji opcija u kojoj će Naša stranka u bilo koju koaliciju sa SDA, izjavio je predsjednik Naše stranke Edin Forto u emisiji Pressing N1 televiziju, u kojoj su osim njega gostovali i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Forto i Konaković uvjereni su kako će bošnjačka oporbena trojka poraziti na općima izborima u BiH, zakazanim za nedjelju 2. listopada SDA te formirati vlast u Federaciji BiH i BiH. Na upit s će, a s kim ne koalirati Forto je kazao kako ne postoji opcija da koaliraju sa SDA, te dodao:

-Mislim da je i za SNSD šansa ( za koaliranje) gotovo nikakva. Ono što je ključno reći da u ovakvom Ustavu je nemoguće bez HDZ-a formirati vlast. Spremni smo pregovarati. SDA mora sjesti na klupu i gledati četiri godine kako se brani BiH, kazao je.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je kako će “iz probosanskog bloka će doći Trojka”.

-Imat ćemo mnogo veći kapacitet. Svi koji su spremni prihvatit naš program mogu ući u koaliciju. Mi smo se ujedinili protiv te pošasti koja nam korupcijom razjeda društvo, kazao je te dodao:

-Hoću da kažem nešto o Komšiću. Na HRT-u sam branio zakonitost i ustavnost njegovog izbora. Mislim da je propustio veliku šansu tada kao član SDP-a prodre u biračko tijelo Hrvata. Svojim djelovanjem i aktivizmom mogao je uzeti dio glasova. Postavljam javno pitanje – koja je druga pozicija koju ne konzumira hrvatski narod? Samo pričamo o Komšiću. Mislim da se može doći do dogovora sa Cvitanovićem, Čovićem, SNSD-om… ponudit im dokument u kojem se rješavaju problemi mladih, porodilja, investicije i to je naš narativ. Da ne otvaramo temu o energetici. Kad to poredamo to će biti milina.

Predsjednik HDZ 1990. govoreći o tome kakav rezultat očekuje za svoju stranku na izborima kazao je: “želimo imati utjecaj na svim razinama. Sigurno ćemo poštivati legitimnu volju hrvatskog naroda”.

Na upit što ukoliko bošnjačke stranke izaberu šest Hrvata u hrvatski klub Federalnog doma naroda, Cvitanović je kazao: -To će nas jednostavno dovesti u nikad goru krizu. Nema smisla da se pokuša ukrasti tog šestog predstavnika u Domu naroda. Komšić je ukrao poziciju Hrvatima.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori