NEČUVENO ZASTRAŠIVANJE SDA-ovi Amor Mašović i Sebija Izetbegović zaprijetili Bošnjacima da će završiti u masovnim grobnicama ukoliko glasaju za “odmetnike od SDA”

Vrijeme:2 min, 34 sec

 

Na društvenim mrežama objavljeni su zastrašujuće istupi kandidata SDA Amora Mašović i Sebije Izetbegović koju su zaprijetili Bošnjacima da će završiti u masovnim grobnicama ukoliko glasaju za “odmetnike od SDA”.

Tako su Sebija Izetbegović i Amor Mašović na jednom od skupova upravo to i uradili. Sramotno su iskoristili žrtve i masovne grobnice, udarajući na emocije okupljenih da bi na kraju iste pozvali da glasaju jer ako glasaju za njihove protivnike, koje Sebija Izetbegović naziva “luzerima zakrvavljenih očiju”, a Mašović “stazama i stazicama”, slijede nove “Tomašice, Srebrenice, grobnice u Drini, logori itd”.

Mašović je u svom obraćanju simpatizerima i članovima SDA rekao sljedeće:

“Sve ove staze i stazice koje su se odvojile od ovog utabanog magistralnog puta vode samo na jedno mjesto. Vode vas u jamu Lanište duboku 22 metra i vode vas do cucle i flašice četveromjesečne Amile Džaferagić i vode vas u jamu Lipovača u Nevesinju duboku 66 metara, na čijem dnu nismo našli crvene gumene čizmice malog Amara Ploskića iz Mostara, što tog Bajrama krenu u Presjeku kod Nevesinja da provede svoj prvi Bajram sa svojom nanom. Staze i stazice vode i do male novorođene Fatime Muhić u masovnoj grobnici u Potočarima. Te staze i stazice na kraju će nas odvesti u tekuće grobnice Drine, u Tomašice, u Srebrenice, u Lješevo i sve ove grobnice koje su do ovog časa pronađene. Zato vam kažem, a vi opet po svojoj savjesti, jedno je sigurno. Bakir Izetbegović za predsjednika, SDA na svim nivoima, kantonalnim, federalnom i državnom nivou. Živi bili”.

Sebija Izetbegović obratila se nakon njega i “nadovezala na njegovo obraćanje”, koristeći istu retoriku.

“Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i luzere zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli groznim putevima koji će ponovo ako uspiju, kako reče naš Amor, voditi u Tomašice, logore, strašite i masovne grobnice”, rekla je Izetbegović.

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković oštro je reagirao na sinoćnji istup Sebije Izetbegović, ravnateljice KCUS-a i supruge šefa SDA Bakira Izetbegovića, u kojem je na predizbornom skupu oporbu usporedila sa zločincima i masovnim ubojicama.

Izetbegović je na jednom skupu ljude koji su izašli iz SDA nazvala “luzerima zakrvavljenih očiju” te ih usporedila s ratnim zločincima.

Izetbegović je rekla da će oni narod voditi u nove tomašice, logore i masovne grobnice.

Zbog očitog govora mržnje, nezapamćenog u ovom morbidnom obliku, očekuje se i reakcija SIP-a, a u međuvremenu je reagirao Konaković.

“‘Ako oni koji su otpali od nas pobijede, odvest će nas to u tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice’

Izjava Sebije Izetbegović na nekom skupu večeras. Kakvo se pomračenje uma mora desiti da ovakvo nešto izjaviš?

Kakvo se pomračenje uma mora dogoditi da aplaudiraš na ove bolesne poruke supruge predsjednika SDA?

Ove je ljude zbog njih samih sevap pomesti sa scene. A Bogami i zbog nas. Zbog naše djece, zbog države, zbog svih normalnih ljudi koji u njoj žive.

p.s

Bez vulgarnih komentara, brisat ću sve.

Mi na ove ljude ne smijemo nikako nalikovati”, napisao je u svojoj reakciji Konaković, prenosi raport.ba.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)