KRIŠTO U ŽEPČU: Vjerujem u snagu hrvatskog naroda, 2. listopada doći ćemo zajedništvom do pobjede

Vrijeme:2 min, 41 sec

 

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH Borjana Krišto i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, s brojnim stranačkim izaslanstvom nazočili su sinoć na predizbornom skupu u Žepču.

Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratio Mato Zovko, načelnik Općine Žepče. Zovko je poželio dobrodošlicu zajedništvu HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, te iskazao uvjerenje kako će Žepče u nedjelju znati izabrati program, snagu i zajedništvo.

„Hvala vam na ukazanom povjerenju“, kazala je u uvodu svog govora u Žepču Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH. Krišto je istaknula važnost ovih izbora kao i odgovornost za budućnost BiH, ali i budućnost hrvatskog naroda. Krišto je naglasila glavne točke Programa za Opće izbore HDZ-a BiH u zajedništvu Hrvatskog narodnog sabora BiH. Izrazila je uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH, kao domovine i hrvatskoga naroda.

„Hrvatski narod svojom većinskom voljom mora odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna, odnosno nacionalna prava hrvatskog naroda, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda. Vjerujem u vas, vjerujem u snagu Žepča, vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u snagu hrvatskog naroda i uvjerena sam da ćemo 2. listopada doći zajedništvom do pobjede“, zaključila je Borjana Krišto, svoj govor u Žepču.

„Žepče je primjer dobrog funkcioniranja jedne lokalne zajednice“, kazao je Marinko Čavara, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, uz zahvalu na dosadašnjoj potpori i pruženom povjerenju dužnosnicima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH za protekli mandat, te je ukazao i na brojne investicije koje su došle kao potpora većih razina vlasti.

„U Bosni i Hercegovini nužno je kreirati takav društveni ambijent u kojem će se uvažavati i poštivati sve različitosti i specifičnosti, kao i sva individualna i kolektivna prava. Nacionalne različitosti u društvu prepoznate u Ustavu i izborom zakonodavstvu ne znače stvaranje novih podjela nego stvaranja funkcionalne i održive naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine“, zaključio je Čavara.

Josip Martić, nositelj liste za Parlament Federacije BiH i predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Žepče kazao je kako dužnosnici HDZ-a BiH na svim razinama i na svim područjima provode projekte kojima je cilj podizanje kvalitete života i životnog standarda.

„U Žepču se radi i gradi, ali bez pomoći viših razina vlasti, kapitalni i svi ostali infrastrukturni projekti bi išli mnogo lošijom dinamikom ili čak nikako. Naši dužnosnici s većih razina vlasti sustavno se bore da se što veći dio novca od poreza koji mi plaćamo, vrati u naše lokalne zajednice. Zbog toga je važno da podržimo sve naše liste 2. listopada na svim razinama“, istaknuo je Martić.

Ivo Tadić, nositelj liste za skupštinu Zeničko-dobojske županije, i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH je poručio da su predstojeći izbori u sljedeću nedjelju povijesni za naš narod. „Duboko sam uvjeren kako ćemo i ovaj put ostvariti pobjedu na svim razinama. Naš izlazak u velikom broju na izbore 2. listopada bit će najbolji odgovor na bošnjačko preglasavanje, a svi vi ovdje ste garant da se to neće dogoditi“, poručio je Tadić.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)