Detalji incidenta u Splitu: Ivošević završio u bolnici nakon što ga je susjed udario šakom u glavu

Vrijeme:2 min, 53 sec

 

Iz PU splitsko-dalmatinske potvrđuju kako su policijski službenici dana 3. rujna ove godine zaprimili dojavu da je u Splitu fizički napadnut 32-godišnjak kojeg su izlaskom na mjesto događaja zatekli, dok se napadač udaljio.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević (32) u subotu u poslijepodnevnim satima pretrpio je fizički napad ulici Kruševića gumno. Incident se dogodio oko 16 sati pred zgradom u kojoj Ivošević živi, a prema njegovim riječima napao ga je susjed tako što ga je udario šakom u glavu nakon čega je Ivošević zatražio liječničku pomoć u KBC-u Split gdje su mu dijagnosticirane lakše tjelesne ozljede.

Neslužbeno  doznajemo da je riječ o 24-godišnjem susjedu kojeg je Ivošević kazneno prijavio zbog nanošenja ozljeda i prijetnji, no policija ga u ponedjeljak ujutro još nije locirala. Slobodna Dalmacija objavila je da je do obračuna došlo zbog preglasne glazbe koju je puštao Ivoševićev susjed, no pozadina još nije rasvijetljena do kraja budući da se na Facebooku oglasio Ivošević demantiravši takve napise.

“Ovu subotu u kući do moje dogodilo se obiteljsko nasilje, nažalost ne po prvi put kako sam kasnije saznao od ostalih susjeda. Osoba od prije poznata hrvatskom pravosuđu zbog provala i narkotika zlostavljala je svoju ženu/curu. Kako sam odgojen da uvijek reagiram i zaštitim slabije kada sam bio ispred kuće zavikao sam prestani se derat nakon čega je rastrojena osoba iskočila kroz prozor prizemlja i dotrčala do mene udarivši me šakom u glavu vičući da mu se ne miješam u život, na što ja nisam reagirao već rekao da zovem policiju, a osoba je skupila stvari i pobjegla iz stana. Sramotno je da novinar Slobodne Dalmacije vrištanje žene naziva glasnom glazbom, al to je očito na tragu trenutnog stanja u državi i kako se nasilje nad ženama tretira dok ne bude prekasno. Uvijek reagirajte na nasilje nad ženama makar to za dio Slobodne Dalmacije bila muzika za njihove uši”, napisao je Ivošević.

Iz PU splitsko-dalmatinske potvrđuju kako su policijski službenici dana 3. rujna ove godine zaprimili dojavu da je u Splitu fizički napadnut 32-godišnjak kojeg su izlaskom na mjesto događaja zatekli, dok se napadač udaljio. Napadnuti muškarac je pristupio u nadležnu policijsku postaju te podnio kaznenu prijavu za prijetnju.

Podsjetimo, Bojan Ivošević za vrijeme prvog mandata doživio nekoliko uznemirujućih prijetnji zbog čega se po Splitu pričalo da ima policijsku zaštitu no takve je informacije Ivošević svojevremeno demantirao. Ipak, taj mandat ostao je obilježen verbalnim svađama s nezadovoljnim građanima i poduzetnicima te gradskim vijećnicima pri čemu je lupao šakom o zid, političkim oponentima prijetio prebrojavanjem obiteljskog stabla itd…

Ivoševića prate i neka incidentna ponašanja iz prošlosti. U jeku kampanje za lokalne izbore 2021. otkriveno je da je 2017. imao ružan antisemitski ispad. Na početku tog mandata dogodio se skandal oko prijetnje urednici Slobodne Dalmacije kojoj je preko telefona prijetio “da će joj se napiti krvi”, a zbog čega je zaradio i optužnicu DORH-a.  Zbog toga je Ivica Puljak izgubio većinu u splitskom gradskom vijeću pa je praktički Ivoševićevo ponašanje dovelo do novih izbora.

Nije zgorega spomenuti da je Ivošević bio jedan od sudionika seks-afere u jeku kampanje za izvanredne lokalne izbore u Splitu u lipnju ove godine, a koja je rezultirala ostavkom njegovog kolege Luke Baričića koji je s pozicije političke moći pokušao ostvariti seksualni odnos s djevojkom iz Srbije, a koja mu se preko lažnog profila na društvenim mrežama predstavila kao maloljetna i tako ga namamila u klopku moralne odgovornosti.

Juraj Filipović/VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)