Uistinu smo izišli iz Jugoslavije?

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

Nemojmo duljiti: Ako želimo izaći iz Jugoslavije, ne samo formalno, nego stvarno, posve i nepovratno, mi hrvatski nacionalisti moramo se ponašati kao da smo još u Jugoslaviji. Dakle  protiv jugoslavenstva, protiv komunizma i protiv srpstva. I nemojmo se zamarati objašnjavajući da mi nismo „protiv“ nečega, nego „za“ nešto, to bi bila „politička korektnost“ – prevelik luksuz u današnjoj situaciji.

“Večernji list” od 21. kolovoza 2022. svoju je rubriku “Satirični pregled tjedna” naslovio: “U Zagrebu je otkrivena grupa kojoj je cilj ukidanje jedine nam Hrvatske i povratak u prokletu Jugoslaviju”. Kad gledamo malo dublje, ovaj naslov zvuči više kao surova realnost nego kao satira. Pitamo se: Možemo se vratiti u nešto iz čega nismo još stvarno, posvema i nepovratno izišli? Uistinu smo izišli iz Jugoslavije? Samo formalno ili stvarno? Naime, oni koji su vedrili i oblačili za vrijeme Jugoslavije, to rade i danas u Hrvatskoj. Oni ili njihovi baštinici, odnosno nasljednici njihovih privilegija. I to u svim segmentima društva i države. To se vidi golim okom i osjeća se toliko jasno da to nije potrebno dokazivati.

A oni koji su bili prešućeni, marginalizirani i progonjeni za vrijeme Jugoslavije, to na različite načine doživljavaju i danas. Ili njihovi baštinici, odnosno nasljednici njihove obespravljenosti.  Izuzevši jedan dio njih koji se oportunistički prilagodio u zamjenu za neke povlastice. No takvi nemaju nikakav stvarni utjecaj ni kad su na visokim položajima. Nešto su između Jude (koji je izdao Isusa ) i Petra (koji Ga je zanijekao), no takvi ne vraćaju „Judine škude“ kao što je ipak učinio Juda, niti se kaju kao što je učinio Petar. Samo služe da se prikrije rabota ovih koji malo pomalo „ukidaju nam jedinu nam Hrvatsku i vraćaju u prokletu Jugoslaviju“.

Nemojmo duljiti: Ako želimo izaći iz Jugoslavije, ne samo formalno, nego stvarno, posve i nepovratno, mi hrvatski nacionalisti moramo se ponašati kao da smo još u Jugoslaviji. Dakle  protiv jugoslavenstva, protiv komunizma i protiv srbstva. I nemojmo se zamarati objašnjavajući da mi nismo „protiv“ nečega, nego „za“ nešto, to bi bila „politička korektnost“ – prevelik luksuz u današnjoj situaciji.

 

Prethodno:

Kontroverzna smrt čovjeka s kojim je bilo ‘užitak raditi’ i interes javnosti

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)