Featured Video Play Icon

RADONČIĆ: Zamislite da Bošnjake sutra predstavlja netko tko ne smije hodati Sarajevom

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić, gostovao je sinoć u emisiji “Telering” Radio televizije Republike Srpske. Uz ostalo govorio je i o izboru za članove Predsjedništva BiH. Na pitanje Đakovića, kako Srbima pojasniti da taj veći broj bošnjačkih glasova neće jednog dana izabrati i srpskog člana Predsjedništva, Radončić je odgovorio:

– To su ti strahovi koje podgrijavaju i pojedini političari iz RS i dok političkom scenom upravljaju strahovi ili matematika koja pokazuje da ti strahovi će jednoga dana biti realni, neke ideje koliko god da su pametne, koliko god da su napredne, vi morate ostaviti po strani. Živi se od sadašnjosti, hajmo razmišljati o budućnosti. Jer vi morate imati posložene međuentitetske i međunacionalne odnose u BiH.

Ako želite da se BiH ekonomski razvija, ako ste prijatelj, ako ste patriota hajmo se natjecati, kažem vam ponovo, u izgradnji, u pravljenju dobrih stvari, u pravljenju pozitivne atmosfere. Dalje, ako vi želite da budete predstavnik hrvatskog naroda ili član Predsjedništva iz tog korpusa, pa morate učiniti sve da Hrvati u vama vide ili makar dio njih svog predstavnika. Ne možete predstavljati Hrvate, a da nikada ne odete u Široki Brijeg, da ne odete u zapadnu Hercegovinu. Zamislite sutra da Bošnjake predstavlja netko tko ne smije hodati Sarajevom. To su realnosti. Može netko reći, Radončić priča stvari koje ne stoje, ali neka me demantira, neka me demantiraju, neka prošeta.

 

hms.ba/  https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori