Rusija proširila popis ‘neprijateljskih država’, na crnoj listi od sada i Hrvatska

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Rusija je, objavila je tamošnja Vlada na Telegramu, proširila popis ‘neprijateljskih država’, a na njemu se našla i Hrvatska. Osim nas, na popisu su i Slovenija, Grčka, Danska i Slovačka. Rusija je na popis ”neprijateljskih država” dodala pet novih država, među kojima i Hrvatsku. Navode kako je to zbog ”neprijateljskih djelovanja protiv Rusije te protiv njenih diplomatskih i konzularnih predstavništava”. Na popisu su uz Hrvatsku dodane Slovenija, Grčka, Danska i Slovačka. 

Neprijateljskim državama bit će ograničen angažman suradnika u ambasadama, konzulatima i državnim predstavništvima na teritoriju Rusije.

Pored imena zemalja, popis koji je odobrila ruska vlada navodi broj osoba koje se nalaze na ruskom teritoriju s kojima diplomatske misije ”neprijateljskih zemalja” i njihovi konzulati mogu sklopiti ugovore o radu. Za Grčku je, prema novom nalogu, određeno ograničenje od 34 osobe, za Dansku – 20, za Slovačku – 16. Hrvatska i Slovenija uopće neće moći zapošljavati djelatnike u svojim konzularnim uredima i diplomatskim predstavništvima.

“Popis koji je utvrdila vlada nije konačan i može se proširiti s obzirom na daljnja neprijateljska djelovanja država usmjerenih protiv ruskih predstavništava u inozemstvu”, navodi se u priopćenju Vlade objavljenom na  ruskom Telegramu, a koji prenosi ruska državna agencija TASS.

Na popisu je ukupno 48 država, uključujući sve države članice Europske Unije, Australiju, Kanadu, Veliku Britaniju, Novi Zeland i Sjedinjene Države.

 

https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)