Šef britanskih obavještajaca otkrio što će se događati u iduća dva tjedna u Ukrajini

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

 

Ukrajina i Rusija u petak poslijepodne u Istanbulu potpisuju ugovor o izvozu žitarica, priopćio je u četvrtak navečer ured turskog predsjednika. Rusija će “uskoro ostati bez snage” i napraviti operativnu pauzu, nudeći Ukrajini priliku da uzvrati udarac, rekao je šef britanske obavještajne službe. “Mislim da je naša procjena da će Rusima biti sve teže osigurati ​​ljudstvo tijekom sljedećih nekoliko tjedana”, rekao je Richard Moore.

“Morat će na neki način zastati, a to će Ukrajincima dati priliku da uzvrate udarac”, kazao je. Moore je također rekao da je od početka rata u Ukrajini protjerana polovica svih ruskih špijuna koji djeluju pod diplomatskom krinkom diljem Europe, njih ukupno oko 400.

Ukrajina i Rusija u petak poslijepodne u Istanbulu potpisuju ugovor o izvozu žitarica, priopćio je u četvrtak navečer ured turskog predsjednika. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan i UN-ov glavni tajnik Antonio Guterres te predstavnici Ukrajine i Rusije sudjelovat će na svečanosti potpisivanja koja će se održati u 15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu u palači Dolmabahce u Istanbulu, dodaje ured.

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva danas je priopćilo kako vjeruje da Rusija doživljava “kritičan nedostatak” projektila za kopnene napade, čak i dok napreduje prema Kramatorsku i Siversku.

“U Donbasu ukrajinske snage nastavljaju odbijati ruske pokušaje napada na elektranu Vuhlehirsk. Rusko topništvo ostaje usredotočeno na područja oko gradova Kramatorsk i Siversk. Rusija je povećala svoju uporabu raketa za protuzračnu obranu u sekundarnom načinu napada sa zemlje zbog kritičnog nedostatka namjenskih projektila za napad sa zemlje. Rusija je gotovo sigurno rasporedila S-300 i S-400 strateške protuzračne obrambene sustave, dizajnirane za obaranje zrakoplova i projektila na velikim udaljenostima, blizu Ukrajine od početka invazije. Ovo oružje ima relativno male bojeve glave, dizajnirane za uništavanje zrakoplova. Mogli bi predstavljati znatnu prijetnju vojnicima na otvorenom i u lakim zgradama, ali je malo vjerojatno da će probiti čvrste strukture. Postoji velika vjerojatnost da će ovo oružje promašiti ciljane mete i prouzročiti civilne žrtve jer projektili nisu optimizirani za tu ulogu, a njihove će posade imati malo obuke za takve misije”, stoji u izvješću.

https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)