Vučiću nije dozvoljen posjet Jasenovcu iz dva razloga

Vrijeme:59 sec

 

Hrvatska je odluku o nedozvoljavanju dolaska predsjednika Srbije Aleksandra u Hrvatsku, u privatni posjet Jasenovcu i Pakracu, donijela principijelno, iz dva razloga.

Prvi je taj što su hrvatske vlasti iz neslužbenih izvora dobile informaciju o namjeri dolaska Vučića, odnosno hrvatska strana nije službenim putem informirana o namjeri mogućeg posjeta, što drže neprihvatljivim i u suprotnosti s diplomatskom praksom.

Potom, posjet visokog predstavnika strane države Spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u proteklim danima informiralo o tome veleposlanstvo Srbije u Hrvatskoj. Iz Vlade ističu kako Hrvatskoj nije u interesu i da nema namjeru zaoštravati tenzije sa Srbijom, a da se u Hrvatskoj radi i da je hrvatska politika orijentirana na suprotno pokazuje i to da su postignuti pomaci u odnosu sa Srbima, što je vidljivo i iz političkog života, sudjelovanja predstavnika srpske manjine u Vladi te potezima koji jačaju povjerenje i suživot.

 

Komentar Hrvatskog neba:

Iako hrvatska vlada navodi dva tehnička razloga za zabranu Vučićevog dolaska u Jasenovac, naslovna slika Vučića u Glini s početka Domovinskog rata otvara još puno razloga zbog kojih su takve osobe nepoželjne u Hrvatskoj.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)