PREDSJEDNIK SDSS PUPOVAC: Nije se smjelo dogoditi da Vučić ne može u posjet Jasenovcu, propao pokušaj komunikacije

Vrijeme:59 sec

 

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u nedjelju da se nije smjelo dogoditi da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ne može u Jasenovac, ali nije rekao koga za to smatra odgovornim.

 

“Do ovakve situacije i do ovakvog odlučivanja nije smjelo doći. Nije se smjelo dogoditi da predsjednik Srbije ne može doći u posjet Jasenovcu”, rekao je predsjednik najveće srpske stranke u Hrvatskoj.

Najveći je problem izostanak komunikacije, smatra Pupovac, iako je dao naslutiti da su dvije strane ranije razgovarale o Vučićevom dolasku u Jasenovac.

“Postojala je u dva navrata komunikacija kad bi se to trebalo dogoditi pa je odgođeno. Ovaj put nije bilo komunikacije”, kazao je i dodao da je njegov pokušaj da to komunicira “propao”.

Hrvatska je srbijanskom predsjedniku zabranila ulazak u Hrvatsku jer posjet Jasenovcu nije najavio nego je kanio doći “privatno”.

Pupovac je obje strane je pozvao na suzdržanost i smirivanje tenzija.

“Nadam se da nakon ovoga sve ono što je bilo posloženo kao iskorak u odnosima između Srbije u Hrvatske, u pravima manjina u Hrvatskoj i Srbiji, neće biti potrgano. A slonova je mnogo. Pozivam sve da spriječe daljnju eskalaciju”, kazao je.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)