Da je u BiH Bošnjaka 15 posto, a Hrvata 50 posto…

Vrijeme:1 min, 48 sec

Kada bi Bošnjaka u BiH bilo 15 posto, a Hrvata 50 posto, što mislite bi li Nermin Nikšić narode nazivao plemenima, njihove lidere plemenskim poglavicama, a one koji zagovaraju da pripadnici tih naroda, prema Ustavu, moraju biti legitimno predstavljeni u Predsjedništvu i domovima naroda fašistima?

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Kada bi Bošnjaka u BiH bilo 15 posto, a Hrvata 50 posto što mislite bi li Bakir Izetbegović tražio reduciranje ovlasti domova naroda samo na vitalni nacionalni interes ili bi se na sve načine pokušao izboriti da njegov malobrojni narod ima jednaka, ustavom zajamčena prava, na izbor svojih predstavnika?

Kada bi Bošnjaka u BiH bilo 15 posto, a Hrvata 50 posto, što mislite bi li Šemsudin Mehmedović pozivao da se na liste bošnjačkih stranaka stavi što više Hrvata, kako što to sada čini?

Kada bi u BiH bilo 15 posto Bošnjaka, a 50 posto Hrvata što mislite bi li Avdo Avdić i Reuf Bajrović smišljali kako prevariti Hrvate i uvaliti im u hrvatski klub šest svojih Bošnjaka, kako bi Bošnjaci ovladali Federacijom ili bi  “i rukama i nogama” branili načelo legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda?

Kada bi u BiH bilo 15 posto Bošnjaka, a 50 posto Hrvata što mislite bi li se Nikšić, Izetbegović, Komšić i ini bošnjački političari tako gorljivo borili za građansku BiH u kojoj će važiti princip jedan čovjek- jedan glas i tvrdili da je to europski standard, nazivajući protivnike tog koncepta retrogradnim snagama, rušiteljima države,…?

Kada bi Bošnjaka u BiH bilo 15 posto, a Hrvata 50 posto, što mislite bi li uopće postojali političari poput Željka Komšića, Milana Dunovića, Ive Komšića…?

Kada bi Bošnjaka u BiH bilo 15 posto, a Hrvata 50 posto, što mislite bi li Federalna televizija bila bošnjački propagandno oružje za demonizaciju Hrvata?

Kada bi Bošnjaka u BiH bilo 15 posto, a Hrvata 50 posto, što mislite bi li Stipe Mesić optuživao Dragana Čovića da s Dodikom dijeli BiH i zalagao se za građanski koncept uređenja BiH?

Da je, kojim slučajem Hrvatska republika Herceg Bosna ugrađena u Daytonski sporazuma, što mislite bi li ova i još mnoga druga pitanja trebalo uopće postavljati?

Znam, što mislite.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)