Britanci objavili najnovije izvješće o ratu u Ukrajini: ‘Jedan dio ruskih snaga nikako ne postiže rezultate’

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Iako Rusija ima impresivan popis relativno modernih i sposobnih borbenih zrakoplova, zračne snage gotovo sigurno nisu uspjele razviti vještine koje su potrebne osoblju da ispuni ruske ciljeve. Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnovije izvješće o ratu u Ukrajini. 

Ruske kopnene i taktičke zračne operacije ostale su usredotočene na središnji sektor Donbasa tijekom vikenda, izvijestili su.

Kako su naveli, rusko zrakoplovstvo u dosadašnjem sukobu nije uspjelo.

”Njihovi neuspjesi u borbama vjerojatno su jedan od najvažnijih čimbenika iza vrlo ograničenog uspjeha ruske kampanje”, navode.

”Nisu u mogućnosti steći potpunu nadmoć u zraku i djelovali je u stilu nepovoljnom prema riziku, rijetko prodirajući duboko iza ukrajinskih linija. Neki od temeljnih uzroka njegovih poteškoća odražavaju one ruskih kopnenih snaga”, dodaju u izvješću.

Navode i kako su mišljenja da su godinama ruske borbe obuke bile skriptirane i osmišljene da impresioniraju visoke dužnosnike, no da nisu razvijane dinamične inicijative među zračnim posadama.

”Iako Rusija ima impresivan popis relativno modernih i sposobnih borbenih zrakoplova, zračne snage gotovo sigurno nisu uspjele razviti vještine koje su potrebne osoblju da ispuni ruske ciljeve”.

”To je dovelo do toga da je veći teret na kopnenim trupama koje postaju iscrpljene, kao i na krstareće projektile čije su zalihe gotovo pri kraju”, navode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)