Zašto se Tito i njegovi komunisti nisu borili za uspostavu komunističke Hrvatske?

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Dok se bude slavio Dan antifašističke borbe, Hrvatska neće biti slobodna.  Iako je u partizanskom pokretu bilo Hrvata antifašista, to jest onih koji su mu se pridružili kako bi se borili protiv talijanskih fašista, a ne za komunističku Jugoslaviju, taj pokret, zbog ciljeva i ideoloških nazora vrhuške koja je u njegovo ime odlučivala, bio je jugoslavenski, komunistički i antihrvatski, a nikako antifašistički.

Zaražena komunističkim internacionalizmom, ljevica je bila sklona velikim državnim tvorevinama, za razliku od hrvatskih nacionalista, kojima je glavni cilj bio odvajanje od Jugoslavije i stvaranje samostalne Hrvatske.

Optužbom da je NDH bila nacifašistička, jugoslavenski komunisti željeli su opravdati njezino rušenje i zločine koje su počinili nad Hrvatima koji su bili za tu državu. A pojedinci koji ruše vlastitu državu zbog ideoloških razloga ne mogu biti predstavnici naroda, naime svakom nacionalno svjesnom i zrelom narodu država je iznad svake ideologije.

Onima koji tvrde da bez Jugoslavije i bez Tita ne bi bilo današnje Hrvatske, koji i danas traže razloge da opravdaju postojanje komunističke Jugoslavije i brane Tita i njegov jugoslavensko-komunistički pokret, valja postaviti jedno jednostavno pitanje: zašto se Tito i njegovi komunisti nisu borili za uspostavu komunističke Hrvatske, umjesto za uspostavu komunističke Jugoslavije?

I da ne ostanemo samo u prošlost. Današnji „antifašisti“ ne propuštaju nijednu prigodu da i ovoj današnjoj Hrvatskoj prišiju samo zlo, zlo koje su stvarali i njegovali njihovi roditelji i djedovi kojima je domovina bila, a danas i njihovim baštinicima jest, tamo gdje se svaka politička, socijalna, kulturna, ekonomska i vjerska ideja korisna Hrvatskoj napada, mrzi, podcjenjuje i uništava.

Zaključujem riječima koje je izgovorio kardinal Josip Bozanić na Bleiburgu 2007.: „Grozna je pomisao da su tolike godine zajedno s nama živjeli i žive ubojice; da su protkali sve pore svakodnevice te možda ni njihovi najbliži ne znaju istinu o njima i da su se prikazivali u najljepšem svjetlu boraca za slobodu“.

 

M. O./Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)