Christian Schmidt: Nije ovo više vrijeme Paddya Ashdowna, domaće snage moraju dogovoriti promjene Izbornog zakona

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

Visoki predstavnik Christian Schmidt istaknuo je kako se određena pitanja moraju riješiti unutar domaćih političkih krugova.

  • Je li bi se prvo mogli dogovoriti da dame i gospoda koji su bili u Neumu, Sarajevu, jednom dođu do neke odluke jer mi je stvarno teško da nakon 14 godina razgovora o izborima, travanjskog paketa i raznih drugih dogovora shvatim da je bilo nemoguće doći do rješenja. Ja znam da to nije jednostavno, u ovoj temi RS nije u prvom planu, to je više između Hrvata i Bošnjaka… – kazao je i dodao:
  • U međuvremenu, ipak mogu reći da mogu donijeti vlastiti sud i nije baš da u svakom trenutku ili svaki dan želim koristiti bonske ovlasti. Ali kad vidim da su ugrožene strukture ove zemlje, onda sigurno neću oklijevati da ih upotrijebim. Nije to više vrijeme kada je bio Paddy Ashdown, ali naravno da ću reagirati u korist zemlje. Kad je riječ o Izbornom zakonu, ipak mislim da rješenja moraju doći od strane domaćih autoriteta.

Dodao je da su njegove bonske ovlasti u ladici i da zna kako je otvoriti.

  • Neka se nitko ne zavarava. Nisam tu da bih uživao u ispijanju kavica u Sarajevu, nego da bih radio – poručio je Schmidt, između ostalog, u intervjuu za Nezavisne novine.

RTVHB/https://rtv-hb.com/bih/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)