HRVATSKA REPREZENTACIJA Nikad kraće pripreme za Svjetsko prvenstvo, Vatreni dogovorili prijateljsku utakmicu

Vrijeme:2 min, 21 sec

 

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će u Rijadu, 16. studenoga, prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije, a bit će to posljednja provjera Vatrenih uoči Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, objavio je HNS.

 

“S obzirom na neuobičajeno kratke pripreme za Svjetsko prvenstvo, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku kako bismo se što prije aklimatizirali na uvjete koji nas čekaju u Kataru te zbog toga vidimo ovaj susret u Rijadu kao idealnu stanicu za posljednju provjeru prije Svjetskog prvenstva,” kazao je izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić.

Nikad kraće pripreme za Svjetsko prvenstvo

Saudijska Arabija je 49. reprezentacija svijeta na Fifinoj ljestvici, koja će također nastupiti na svjetskoj smotri, u skupini C s Argentinom, Meksikom i Poljskom.

“Saudijska Arabija je redoviti sudionik svjetskih prvenstava, jedna od tradicionalno najboljih momčadi u Aziji, te će nam odgovarati test protiv jedne neeuropske ekipe, protiv kojih rijetko igramo, a koja će na svom terenu sigurno biti motivirana protiv svjetskih doprvaka,” dodao je Dalić.

Reprezentacija će se okupiti 14. studenoga, a poslije utakmice sa Saudijskom Aarabijom od 18. studenoga boraviti u svom kampu u Dohi.

Hrvatska otvara protiv Maroka

Podsjetimo, Hrvatska će nastup na svjetskoj smotri u Kataru otvoriti 23. studenoga u 11 sati na stadionu Al Bayt protiv Maroka, drugu utakmicu igrat će 27. studenoga u 17 sati na stadionu Khalifa International protiv Kanade, a treću 1. prosinca u 16 sati na stadionu Ahmad Bin Ali protiv Belgije.

“Drago nam je zbog ovog dogovora sa Saudijskom Arabijom koja će biti dobar posljednji test Vatrenima prije Svjetskog prvenstva. Time smo ispunili želju izbornika i našeg stožera da odigramo utakmicu blizu Katara, radi aklimatizacije.

Na klupi Saudijiske Arabije sjedi francuski strateg

Saudijska Arabija je do sada pet puta nastupila na svjetskim prvenstima, a momčad vodi francuski nogometni stručnjak Herve Renard (53) koji je produžio ugovor sa Saudijskim nogometnim savezom do 2027. godine.

Renard je preuzeo saudijsku reprezentaciju u srpnju 2019. godine i pod njegovim vodstvom “Zeleni sokolovi” su izborili plasman na World Cupu, piše Gol.hr.

Tijekom karijere ovaj francuski stručnjak je vodio i Maroko, Obalu Bjelokosti, Zambiju, Angolu, Lille, Sochaux… Osvojio je dva afrička prvenstva, 2012. sa Zambijom, a tri godine kasnije na klupi Obale Bjelokosti.

“Jako nas raduje činjenica da ćemo posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati protiv aktualnih svjetskih doprvaka. Želimo izvući maksimum iz ove utakmice, u tehničkom i taktičkom smislu. Bit će to veliki test za naše igrače pred prvu utakmicu na svjetskoj smotri u Kataru,” rekao je Renard.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)