Krvoproliće u osnovnoj školi u Teksasu: Ubijeno je četrnaest učenika i nastavnik, napadač (18) mrtav

Vrijeme:2 min, 12 sec

 

Osumnjičeni je također navodno pucao u svoju baku prije nego što je ušao u školu i ponovno otvorio vatru

U pucnjavi u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu ubijeno je četrnaest učenika i učitelj izjavio je guverner Greg Abbott.

Napadač je “ubio, na okrutan i sumanut način, 14 učenika i nastavnika”, rekao je Greg Abbott. Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u osnovnoj školi u Robbu, 130 kilometara od grada San Antonija.

“Vjeruje se da je napustio svoje vozilo i ušao u osnovnu školu Robb s pištoljem, a možda je imao i pušku, ali to još nije potvrđeno prema mom posljednjem izvješću”, rekao je.

“Osumnjičeni je također navodno pucao u svoju baku prije nego što je ušao u školu i ponovno otvorio vatru”, rekao je Abbott. Više o njenom stanju nije rekao ništa. Među ozlijeđenima su i dva policajca koji su reagirali, rekao je Abbott.

“Ono što se dogodilo u Uvaldeu je užasna tragedija koja se ne može tolerirati u državi Tekasa. Lokalna policija poduzima brzu akciju”, rekao je novinarima guverner.

Memorijalna bolnica Uvalde priopćila je da je 15 učenika prevezeno na liječenje kod njih. Dva pacijenta prebačena su u San Antonio na liječenje, dok je treći čekao transfer, priopćila je bolnica. 45-godišnjak je također hospitaliziran nakon što ga je okrznuo metak, priopćila je bolnica.

Sveučilište Health u San Antoniju priopćilo je da ima dva pacijenta iz pucnjave, dijete i odraslu osobu. Bolnica je priopćila da je 66-godišnja žena u kritičnom stanju. Još uvijek nema ažuriranja o stanju djeteta.

Dječja bolnica u San Antoniju priopćila je da je također primila pacijente iz pucnjave.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

Vecernji.hr/Hina/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)