Putina su prošlog tjedna operirali zbog raka? Oporbeni kanal: Evo kako je to Kremlj sakrio

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

Navode kako je problem bio i u tome što se stanje ruskog predsjednika pogoršalo tijekom postoperativnog oporavka prije nego je došlo do poboljšenja

Ruski predsjednik Vladimir Putin jedan je od rijetkih ljudi na svijetu za čije zdravlje se zanimaju baš svi, pogotovo nakon ruske invazije na Ukrajinu. Snimka na kojoj je on pogrbljen i grči se tijekom nedavnog sastanka s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom samo je podlijala ulje na vatru da boluje od raka.

Medicinski stručnjaci navode za Mirror to što mu se noga tresla kao i grčenje ruke su mogući simptomi kod osoba koje su oboljele od raka i onih koji se od njega liječe.

Kanal drag Putinovim protivnicima

Kanal General SVR na Telegramu tvrdi da je Putin prošlog tjedna 16. svibnja bio na operaciji raka, te da je Kremlj kako bi to sakrio koristio ‘deepfake’ tehnologiju.

Navode kako je problem bio i u tome što se stanje ruskog predsjednika pogoršalo tijekom postoperativnog oporavka prije nego je došlo do poboljšenja. Ističu da su svi Putinovi medijski nastupi u razdoblju od 17. do 19. svibnja bili ranije snimljeni, a on je sam ‘odradio’ dva telefonska razgovora.

Navedeni kanal, podsjećamo, poznat je po tome što redovito tvrdi da ima insajderske informacije iz Kremlja, pogotovo o zdravlju čelnog čovjeka Rusije, a popularan je kod protivnika trenutnog ruskog vodstva. Putin je u petak viđen kako predsjeda sastankom Sigurnosnog vijeća, ključnog vladinog tijela za rat u Ukrajini, a General SVR tvrdi kako su i tada koristili ‘deepfake’ tehnologiju.

Lojalni Putinov suradnik Nikolaj Patrušev, inače bivši protuobavještajne službe FSB-a, sada šef Vijeća sigurnosti, prema njima je navodno taj pod čijom je kontrolom Kremlj sve dok se ruski predsjednik ne oporavi.

General SVR tvrdi i to da u zataškavanju istine o Putinovom zdravlju sudjeluje i njegov bliski suradnik bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko. Informacije o zdravlju ruskog predsjednika nije moguće provjeriti, a sve navode o bolestima koje su se pojavile tijekom godina Kremlj kontinuirano demantira.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)