Srbija u šoku jer je Putin praktički priznao Kosovo: ‘Zar ovako, braćo Rusi?!’. Vučić će se obratiti javnosti

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

Predsjednik Srbije još se nije oglasio o Putinovoj izjavi, a pretpostavlja se da će govoriti i o planovima i mjerama Srbije što se tiče plina i nafte. Jučer je ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom spomenuo Kosovo, što su sada srpski mediji objeručke dočekali te najavili izvanredno obraćanje njihova predsjednika Vladimiru Putinu.

Naime, Kosovo se spomenulo kao presedan za priznanje Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).

Kako prenosi Blic, Vučić će se građanima obratiti u petak ili subotu, a upravo ovo spomenuto bit će jedna od tema. Nije tajna da su Rusija i Srbija saveznici, a Putinov potez završio je na naslovnicama svih srpskih medija koji se ne slažu s time.

Predsjednik Srbije još se nije oglasio o Putinovoj izjavi, a pretpostavlja se da će govoriti i o planovima i mjerama Srbije što se tiče plina i nafte.

Naslovnica Informera obavijestila je da “Putin igra na Kosovo”, a sitnijim fontom piše kako se “Putin pozvao na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2009. godine, koja je donesena zaslugom Vuka Jeremića”.

Diplomat Srećko Đukić također je izjavio da je Putin izjavom o Donjeckoj i Luganskoj ustvari priznao nezavisnost Kosova.

Na Telegrafovoj naslovnici pitaju se: “Zar ovako, braćo Rusi? Putin zabio nož u leđa Srbiji.”

Ipak, ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, kaže da “ne misli da izjava Putina znači promjenu stava Rusije po pitanju lažne države Kosovo”, prenosi Telegraf.

Sada se čeka obraćanje predsjednika Vučića i njegov komentar o Putinovoj izjavi.

 

https://www.rtl.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)