MILANOVIĆ: Ili će Zapad natjerati Izetbegovića da se usvoji civilizirano rješenje ili visoki predstavnik koji je nelegalno tamo došao

Vrijeme:1 min, 1 sec

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na otkrivanju spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima ispred zgrade Hrvatske pošte u Branimirovoj ulici u Zagrebu, kao spomen na deportaciju Židova s tog mjesta u Auschwitz.

Ponovno je ovom prilikom komentirao situaciju u BiH.

“Hrvatska prva, ne Amerika. Mi smo predmet omalovažavanja, kako da kažem da imamo potrebe, da smo saveznici? Ili će Zapad natjerati Izetbegovića da se usvoji civilizirano rješenje ili će visoki predstavnik za BiH, čovjek koji je nelegalno ondje došao, nije ga izabralo Vijeće sigurnosti, ali upliće se u sve, odjednom nema što reći o izbornom zakonu u BiH. BiH nije moja izborna zona, ali to su hrvatski interesi i, kad netko kaže da to treba odvojiti jedno od drugog, onda njega i slične treba odvojiti od hrvatskog naroda”, rekao je.

“Nemam ništa protiv Finske i Švedske. Imam protiv onih koji nam mogu pomoći, ali ne žele”, dodao je.

“Da sam bio tamo, možda bih se poslužio”

“Ovo radim nerado, ali nemam izbora. Doveden sam u situaciju da zbog bezobrazluka elita u Sarajevu i nerada, međunarodnih pregovarača, nepovjerenja prema Hrvatskoj, moj zadatak je zaštititi te ljude. Ako će me zato proglasiti šovinistom, fućka mi se.”

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)