NAKON KONZULTACIJA S KINESKIM PREDSJEDNIKOM: Putin prihvatio poziv Zelenskog na pregovore o deeskalaciji

Vrijeme:54 sec

 

Vladimir Putin prihvatio je poziv predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da otpočnu pregovore o rješavanju krize o Ukrajini i obustavi vojnih akcija.

Ranije tijekom dana, kineski predsjednik Xi Jing Ping pozvao je Putina da pregovara s Ukrajinom.

Nakon toga, ruski mediji objavili su informaciju da je Vladimir Putin pristao na pregovore u vezi s razrješenjem ukrajinskog konflikta.

”Rusija je spremna da pregovara s Ukrajinom na visokoj razini”, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin danas u telefonskom razgovoru s kineskim predsjednikom Pingom

Predsjednik Ruske Federacije istaknuo je da će cijela odgovornost za krvoproliće biti na savjesti vladajućeg režima u Ukrajini i pozvao ukrajinsku vojsku da ne sledi zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, položi oružje i ode kući.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je odgovarao jutros na pitanja na konferenciji za medije i rekao da ponavlja da je stav Vladimira Putina da Moskva ne želi okupirati Ukrajinu – već da je žili “demilitarizirati“.

Upitan je li to bila želja Rusije da sruši demokratsku zemlju, Lavrov implicira da se ta zemlja ne može nazvati demokratskom.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)