Preduvjet za stvaranje obrambenoga „hrvatskog svijeta“

Vrijeme:2 min, 26 sec

 

Notorni ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u četvrtak 10. veljače 2022., u emisiji “Puls” BN televizije, između ostalog je rekao: “Vjerujem u potrebu stvaranja srpskog svijeta. Ja vjerujem u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda.” Objasnio je da se to “jedinstvo pravi u Srbiji, u Beogradu”. “Moramo znati da nas nitko ne voli kao mi sami, jedni druge. Vjerujem u to da Srbi moraju biti jedinstven politički narod da o najbitnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno”, kazao je Vulin. I, kao da mu je i sve to što je rekao bilo malo, dodao je: “Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u Republici Srpskoj i hoće li naša braća u Hrvatskoj stradati ili ne će stradati zbog čega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a hoće li im se nešto dogoditi u Sjevernoj Makedoniji”. Zatim je i vremenski precizirao na što misli: “Stvaranje ‘srpskog svijeta’ zadaća je mojeg naraštaj.” Dometnuo je da se zauzima da svi Srbi, bez obzira gdje žive, imaju srbijansko državljanstvo i da im se omogući glasovati u Srbiji.

Nitko u Hrvatskoj nije rekao: „Vjerujem u potrebu stvaranja hrvatskog svijeta. Ja vjerujem u potrebu objedinjavanja svih Hrvata kao jedinstvenog političkog naroda“, niti je rekao da se „to jedinstvo pravi u Hrvatskoj, u Zagrebu“. Nitko u Hrvatskoj nije rekao: „Moramo znati da nas nitko ne voli kao mi sami, jedni druge. Vjerujem u to da Hrvati moraju biti jedinstveni politički narod da o najbitnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno“. Niti je rekao da je „Hrvatska ta koja okuplja sve Hrvate i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Hrvate u Federaciji, na Hrvate u Republici Srpskoj, i hoće li naša braća u Srbiji stradati ili ne će stradati zbog čega.“ Nitko u Hrvatskoj nije rekao da je „stvaranje ’hrvatskog svijeta’ zadaća mojeg naraštaja“, niti se zauzimao da svi Hrvati, bez obzira gdje žive, imaju hrvatsko državljanstvo i da im se omogući da glasuju u Hrvatskoj.

Čas je da se agresivnom „srpskom svijetu“ – ne tako da ga se zrcalno oponaša, zato što bi to bilo ispod razine hrvatske kulture i uljudbe, ispod razine ljudskog dostojanstva i općeg sustava vrjednota! – suprotstavi obrambeni „hrvatski svijet“. To se ovaj put mora učiniti bez kompleksa. Ili, da primjereno reagiramo na sve neprijatelje hrvatske države i hrvatskog naroda u Hrvatskoj i u „regionu“, pa i šire, i podbodemo ih: „Na ljutu ranu, ljutu travu!“.

Preduvjet za stvaranje „obrambenoga hrvatskog svijeta“ jest pomesti s hrvatske političke i javne scene sve one koji rade za druge svjetove (bruxelleski, američki, ruski, njemački, francuski, britanski, turski, kineski, beogradski, soroški, korporacijski, globalistički, udbaški, kosovski, jugoslavenski, velikosrpski, lažno „antifašistički“ … i, naravno, za svoj privatno-lukrativni, pod cijenu narodno-dobrobitnoga). Nismo to učinili kada je trebalo pa to moramo tek učiniti – i pritom platiti odgovarajuću cijenu. Koja sigurno ne će biti mala.

 

M. O./Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)