Novi čileanski ‘predsjednik smrti’

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

 

Iako hrvatski mediji slave pobjedu našeg ‘gore(g) lista’ Gabriela Borića na predsjedničkim izborima u Čileu, vjernici bi trebali biti šokirani zbog ovog rezultata i osjetiti barem malu nelagodu što će baš naš čovjek biti taj koji će provesti zakone koji omogućuju ubojstva nerođene djece i uvođenje indoktrinacije spolne ideologije u ovu južnu američku država koja se dosad, barem donekle, uspjevala oduprijeti ljevičarskoj politici koja je druge zemalje na ovom kontinentu odvela u propast.

Naime, José Antonio Kast, odvjetnik i katolički političar koji se javno zalagao za obranu života, 19. prosinca na na nedavnim predsjedničkim izborima u Čileu, priznao je poraz svom ljevičarskom protukandidatu Gabrielu Boriću, zagovorniku prava na pobačaj.

Tijekom svoje kampanje, Kast (55), predložio je različite strategije za zaštitu života od začeća do prirodne smrti, za jačanje povlaštenog prava roditelja na obrazovanje njihove djece te za priznavanje kulture i identiteta autohtonog stanovništva.

U svojoj kampanji, s druge strane, Borić je obećao da će uključiti sveobuhvatnu feminističku perspektivu, provoditi politiku poput “zakonitog, besplatnog i sigurnog pobačaja na zahtjev” i izmjene zakona o rodnom identitetu.

Borić ima 35 godina, što je minimalna dob za kandidaturu za predsjednika. Neoženjen je i studirao je pravo na Sveučilištu u Čileu, ali nije diplomirao.

Prije predsjedničkih izbora, Stalni odbor Čileanske biskupske konferencije objavio je izjavu 16. prosinca u kojoj su molili za budućeg predsjednika, pozivajući ga da “vodi sve Čileance, tražeći puteve dijaloga, dogovora, pravde i bratstva.”

Quo vadis Croatia/https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)