Nakon, po Tomaševićevom nalogu prebojanog murala posvećenog Praljku, pojavilo se nekoliko istih

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

 

Nakon što je ponovno izrađen mural posvećen generalu Slobodanu Praljku na Laništu, pa je prebojan, isti takav se pojavio na nekoliko mjesta u Zagrebu.

Jedan se nalazi na fasadi lifta pothodnika na križanju Avenije Dubrovnik i Savezne Republike Njemačke koje razdvaja Utrine, Zapruđe, Središće i Sopot, a navodno su još dva takva u Novom Zagrebu.

Sudeći po natpisu ‘čast i ponos’ te načinu na koji ulični umjetnik stilizira generalovu bradicu dodajući joj sijede note gotovo sa sigurnošću može se zaključiti kako je oba generala Praljka sprejem crtala ista ruka, piše Večernji list.

Podsjetimo, krivnju za brisanje murala na zagrebačkom Laništu posvećenog Vukovaru gradonačelnik Tomislav Tomašević i Možemo pokušali su svaliti na HEP, ali da to nije baš tako jasno je iz dokumenta koji je objavio Velimir Bujanec.

Naime, nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo.

Pravdanja Tomaševićevog zamjenika

“HEP se očitovao i rekao da nije izdao nikakvu dozvolu za crtanje murala na trafostanici na Savskom gaju”, rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Rekao je kako su se na trafostanici donedavno nalazila dva murala. Jedan koji je bio “problematičan”, jer je bio posvećen Slobodanu Praljku, i drugi koji je bio posvećen Vukovaru i nalazio se na tri strane trafostanice, piše Narod.hr.

Korlaet tvrdi kako je cijeli slučaj pokrenut nakon prijave građana zbog murala o Praljku, nakon čega je HEP reagirao odlučivši prebojati čitavu trafostanicu.

“Nakon dojave građana, HEP je reagirao i odlučio prebojati sve četiri strane trafostanice.No, noćas je taj isti mural prebojan. Preostale tri strane na trafostanici nisu bile problematične, no nažalost, u režiji HEP-a je prebojano sve”, ustvrdio je Korlaet.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)