GOSPODSKI POTEZ Zlatko Dalić otkrio koga želi za svojeg nasljednika i ispričao se Milanu Badelju

Vrijeme:2 min, 35 sec

 

Već sam nekoliko puta istaknuo da me on mora naslijediti, ali neka o tome odluči HNS.

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić zaključit će godinu mirne glave, odveo je Vatrene na Mundijal u Katar i sad ima više od godinu dana za pripremu plana i programa na tom velikom natjecanju. U međuvremenu će pratiti svoje kandidate po Europi i uživati u onome što su obavili dosad.

“Rusija mi je bila vrlo teška. Ta zadnja utakmica bila je jako važna, a kad je sudac odsvirao kraj, osjećao sam se kao da je veliki teret pao s mojih leđa. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo, bio je trenutak koji smo svi iščekivali i emocije su me srušile. To je bilo jače od mene”, priznao je Dalić u kamere emisije Mali nogometni razgovori na HNTV-u.

Hrvatska je u posljednjih deset minuta utakmice izborila pobjedu protiv Rusije 1:0 na Poljudu i s prvog mjesta skupine čekirala vizu za Katar. Dalić kaže da je najteže bilo u rujanskom ciklusu, kad smo bez Modrića pobijedili Slovake i Slovence te remizirali s Rusima na strani.

“Najteža je bila prva, protiv Rusije. Tamo smo se našli doslovno na dan utakmice. Nismo stigli ništa pripremiti, dogovarali smo se preko ljeta SMS porukama. Bilo je jako teško, mi nismo bili najbolji, ali poraz nije bio opcija. Protiv Slovačke smo se mučili, a Brozovićev gol bio je možda i ključan za cijele kvalifikacije. Na Poljudu je bilo puno lakše jer smo pokazali da možemo biti jako dobri i kad nema Luke.”

“Reprezentacija koju sam preuzeo 2017. godine je naslijeđena, ali ovu sam ja izgradio. Možda zvuči puno ovih 33 igrača koje smo isprobali, ali bilo je dosta ozljeda i neki su se u međuvremenu profilirali. Sad imamo poduplane sve pozicije koji će se nadopunjavati igračima iz mlade reprezentacije. Drago mi je da smo stvorili kadar reprezentacije za sljedećih deset godina.”

Jedan od igrača koji su ispali iz tog kadra u međuvremenu bio je Milan Badelj, još jedan naslijeđeni kojem se zahvalio poslije Eura i dao priliku mladim igračima. Miki je bio kandidat za poželjeti, kad nije igrao, podržavao je suigrače, dizao atmosferu, a izbornik mu to nije zaboravio…

“Javno se ispričavam tom dečku. Gospodin u kopačkama kakvog se samo poželjeti može. Kad je Brozović upao u reprezentaciju, sjeo je na klupu i nikad nije rekao ni riječ, bio je podrška reprezentaciji i još jednom bih mu se želio ispričati.”

Obrana, koja je bila jedna od boljki njegova mandata u reprezentaciji, u ovim je kvalifikacijama bila kao granit, a starosjediocima Lovrenu i Vidi priključili su se još neki kandidati.

“Za Vidu i Lovrena je dolazak mladih snaga, poput Pongračića, Gvardiola i Ćaleta-Cara, koji im pušu za vratom, odličan jer znaju da nisu sigurni i da moraju još više raditi. Mislim da će biti itekako spremni za Katar.”

Produžio je svoj ugovor do Eura 2024. godine, a oko nasljednika ne dvoji…

“Više puta sam rekao da to može biti jedino Igor Bišćan. On je logičan put, ali neka HNS odluči kad za to dođe vrijeme”, podvukao je.

 

 

Gol.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)