Čović o Džaferoviću: Njegovu izjavu treba staviti u kontekst dopuna Kaznenoga zakona koje je nametnuo Inzko

Vrijeme:1 min, 42 sec

Poruke s obljetnice Hrvatske Republike Herceg-Bosne

Komentirajući nedavnu izjavu bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića “da je Armija BiH bila časna vojska…”, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je kazao da takvu izjavu treba staviti u kontekst dopuna Kaznenoga zakona koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

– Izjave Džaferovića treba staviti u kontekst dopuna Kaznenoga zakona koje je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i u tom smislu dalje razgovarati kada je u pitanju prvi bošnjački član Predsjedništva BiH – komentirao je Čović.

On je dodao kako “na zločin kao takav treba i gledati bez obzira tko ga činio u BiH, a na žrtve s posebnim pijatetom bez obzira o kojima se radi”.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u povodu 28. obljetnice od utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne položio je danas vijenac i zapalio svijeću ispred spomenika poginulim pripadnicima HVO-a u Mostaru.

Vijence su položila uz izaslanstvo HNS BiH predvođeno Čovićem, položilo i izaslanstvo HZ HB na čelu s predsjednikom Glavnoga vijeća HZ Herceg-Bosne Ivom Čolakom.

Također, vijence je položilo izaslanstvo hrvatskoga kontingenta Oružanih snaga BiH predvođeno generalnom Ivicom Jerkićem.

Predsjednik HNS-a Dragan Čović ponovio je ovom prigodom da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna osnova opstanka i postojanja hrvatskog naroda u BiH, političkog života i djelovanja te funkioniranja BiH.

– Dvadeset osam godina nakon osnivanja HR HB moram reći da se sa još više žara i odnosa prema utemeljiteljima i HZ HB, a potom i HR HB prisjećamo tog vremena, ponosni na sve koji su tada imali mudrosti, snage i odlučnosti, u posebnom vremenu za BiH i hrvatski narod u BiH i Republiku Hrvatsku, te donosili odluke kojima smo očuvali hrvatski narod u BiH, a samim time i BiH. S te strane hvala veliko svim sjenama kojima smo se danas naklonili i ohrabrenje svima onima koji danas dvoje oko vrijednosti Domovinskoga rata da je on svetinja za hrvatski narod i da na njega mogu biti ponosni, kao i na svakog našeg hrvatskoga branitelja – istaknuo je Čović.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)