RAZMATRA NOVU KAMPANJU: Trump nakon dugo vremena javno govorio, napao Kinu i američkog stručnjaka

Vrijeme:1 min, 53 sec

Savjetnici kažu da Trump razmatra mogućnost još jedne predsjedničke kampanje.

Govoreći u Greenvilleu u Sjevernoj Karolini, na državnoj konvenciji Republikanske stranke, Trump se pridružio određenom broju republikanaca koji kritiziraju Faucija zbog zahtjeva da Amerikanci nose maske kako bi se zaštitili od virusa, i koji je bio skeptičan prema teoriji da je virus pobjegao iz laboratorija u Wuhanu u Kini.

Trump je Faucija zbog svojih čestih televizijskih nastupa nazvao “ne sjajnim liječnikom, već velikim promotorom”.

“Ali pogriješio je po gotovo svakom pitanju, a pogriješio je i prema Wuhanu i laboratoriju”, rekao je Trump.

Podrijetlo virusa i dalje je oštro osporavano i još uvijek je u fazi istrage američkih obavještajnih agencija. Trumpovo rukovođenje pandemijom, u kojoj je gotovo 600.000 ljudi u Sjedinjenim Državama umrlo, a on sam bio zaražen, bio je čimbenik gubitka od demokratskog predsjednika Joea Bidena na izborima u studenom 2020. godine.

Trump je pozvao Kinu da plati odštetu od 10 bilijuna dolara Sjedinjenim Državama i svijetu, a rekao je i da bi države trebale otkazati svoj dug prema Pekingu.

Trump je rekao da je kriminalistička istraga koju je pokrenulo državno odvjetništvo u New Yorku “ultimativna ribolovna ekspedicija”, i rekao je da je to najnoviji pokušaj demokrata da ga sruše nakon dvije sage o opozivu dok je bio predsjednik.

Državna odvjetnica u New Yorku Letitia James istražuje je li Trumpova organizacija lažno prijavljivala vrijednosti imovine kako bi osigurala zajmove i ostvarila ekonomske i porezne povlastice.

Trump je obećao da će pomoći republikancima na kongresnim izborima 2022. te je odobrio Teda Budda za senatora u Sjevernoj Karolini, nakon što je Lara Trump rekla da se neće kandidirati.

Savjetnici kažu da Trump razmatra mogućnost još jedne predsjedničke kampanje. “Opstanak Amerike ovisi o našoj sposobnosti da izaberemo republikance na svim razinama, počevši od predizbora sljedeće godine”, rekao je Trump, prenosi Hina.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo