Recite istinu i budite spremni platiti cijenu koja će slijediti

Vrijeme:3 min, 43 sec

 

“Zatvaranje duše u modernom gnosticizmu može potisnuti istinu duše, ali ne može ukloniti dušu i njezinu transcendenciju iz strukture stvarnosti.”

U većem dijelu zapadnog svijeta vlade su mjesec lipanj službeno proglasile nacionalnim mjesecom ponosa.

Takozvana borba za „LGBTQ+ prava“ zapravo je priča o provođenju racionalizacije različitih moralnih i drugih poremećaja. Ali što dosadašnja jednakost, koju je postigla ova nefunkcionalna skupina znači za druge? Čini se da LGBTQ + „jednakost“ profesionalno i socijalno ugrožava one koji odbiju pristati na nametanje realnosti kakvu je zamislila LGBTQ+ grupa, te se sustavno propagira i nameće društvu kao nova realnost. Kao rezultat toga, današnji disidenti gube svoju jednakost i pravo na mišljenje.

Uzmimo ovaj nedavni, zorni slučaj. Učitelj tjelesnog odgoja u Americi, Tanner Cross, dobio je otkaz u školi jer je izjavio sljedeće:

„Nije mi namjera nikoga povrijediti, ali postoje određene istine s kojima se moramo suočiti … Osuđujemo školske politike [koje] bi štetile djeci, oskvrnule svetu sliku Božju. Volim sve svoje učenike, ali nikada im neću lagati bez obzira na posljedice. Učitelj sam, ali prvo služim Bogu i neću potvrditi da biološki dječak može biti djevojčica i obrnuto, jer se to protivi mojoj vjeri. Lažemo djetetu, zlostavljamo ga te potom griješimo protiv našeg Boga.“

Cross se sa svojim Thomasa Morea-trenutkom  suočio s jasnoćom i hrabrošću. Sada će platiti cijenu.

Jer u današnjem svijetu morate dječaka nazvati djevojčicom, a djevojčicu dječakom, ako je to identitet koji im roditelji odaberu. Obavezno je. Kako je to jednakost? Čini se da stvarnost nije jednaka ne-stvarnosti.

Jasno je da ne-stvarnost mora biti u pohodu protiv stvarnosti ne samo ovdje, već bilo gdje kako se ta nerealnost ne bi razotkrila kao nerealna u svojoj biti. Stoga Sjedinjene Države moraju izvesti niz umjetnih LGBTQ+ prava i provesti ih na međunarodnoj razini. Predsjednik Joe Biden kaže: “Moja vlada također radi na promicanju i zaštiti LGBTQ+ ljudskih prava u inozemstvu.” Osim što Amerikance ismijavaju u mjestima poput Kine i Rusije, on im nanosi i dodatnu tešku štetu.

Velečasni Ladi Peter Thompson, specijalni savjetnik za sigurnosne prijetnje predsjednika Kršćanskih udruga Nigerije, sa sjedištem u Lagosu, rekao je:

„Činjenica je da globalni povratak terorizma uništava Afriku. Na horizontu je tamni oblak, a destrukcije najmnogoljudnije nacije u Africi bauk je koji nitko ne želi ni zamisliti. Vlada Joea Bidena, međutim, vidi kao glavnu strategiju svoje politike prema afričkim državama, financijsku prijetnju ako se ne provode promicanje LGBT zajednice u Africi.”

Dodao je,

“Predsjednik Biden učinio bi čovječanstvu veliku uslugu globalizacijom američkog sna, čija je suština život, sloboda i potraga za srećom. Afrikanci to vole. Ali jedna stvar koju Afrikanci ne žele je američka noćna mora, gdje prava postaju iluzija, a ta prava su pogrešna.”

Velečasni Thompson mogao bi gotovo citirati Lincolna, koji je rekao da nitko “nema pravo činiti zlo”.

LGBTQ+ pokret neće dugoročno uspjeti. Svijet snova ne traje. Takvi se snovi uvijek pretvore u noćne more iz kojih se ljudi na kraju pokušavaju probuditi. Napokon, stvarnost i dalje postoji i ne može se protjerati, koliko god se Joe Biden trudio. Ponovno će se potvrditi na ovaj ili onaj način. Koliko će to trajati i kolika će šteta nametanja jedne ideologije i pseudo stvarnosti u međuvremenu nastati, djelomično će ovisiti o nama.

Drugim riječima, kontra principi stvarnosti moraju se suočiti sa stvarnim principima postojanja. Osvrćući se na svoja iskustva u nacističkoj Njemačkoj gdje je bio zatvoren, Heinrich Rommen je napisao:

„Kad se jedna od relativističkih teorija postavi za temelj totalitarne države, čovjek biva potaknut da se oslobodi pesimistične rezignacije koja karakterizira ove relativističke teorije i da se vratiti svojim načelima «.

Zatim je te principe artikulirao u svom velikom djelu, Naravni zakon, koje bi moglo poslužiti kao protuotrov za naše sadašnje probleme iz relativističkih teorija.

Drugim riječima, recite istinu, cijelu istinu i budite spremni platiti cijenu koja će slijediti.

Sjetimo se riječi kardinala Georgea o njegovom nasljedniku koji će umrijeti u zatvoru te njegovom nasljedniku koji je umrijeti kao mučenik, ali i onom na kraju: „Njegov će nasljednik pokupiti krhotine razorenog društva i polako pomoći u obnovi civilizacije, kao što je to Crkva oduvijek činila u ljudskoj povijesti.”

Zatvaram ovim utješnim riječima filozofa Erica Voegelina:

“Zatvaranje duše u modernom gnosticizmu može potisnuti istinu duše, ali ne može ukloniti dušu i njezinu transcendenciju iz strukture stvarnosti.”

Bijeg od stvarnosti ne može trajati vječno. Sigurno će propasti. Možemo si pomoći ako učinimo nešto tako jednostavno kao što je govoriti istinu – kao što je to učinio ovaj hrabri učitelj kojeg smo gore spomenuli.

 

Quo vadis Croatia/https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)