Rusija poslala upozorenje Disneyu: Ne smijete prikazivati filma s gay protagonistom

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

U Rusiji su istospolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje “širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima” među mlađom populacijom.

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor upozorio je u petak tvrtku Walt Disney Co da u toj zemlji ne smije prikazivati i promovirati kratki film “Out” čiji je glavni lik gay, jer je u Rusiji zabranjeno prikazivati sadržaj koji je ocijenjen štetnim za djecu.

Roskomnadzor je priopćio da je Disneyu uputio pismo u kojemu tu kompaniju upozorava da je protivno ruskom zakonu djecu izlagati sadržajima koji “niječu obiteljske vrijednosti i promiču netradicionalne seksualne odnose”.

“Out” je u SAD-u izašao na kanalu Disney+ u svibnju prošle godine. Produkcija Disneya i Pixara, “Out” je sedmi film serijala SparkShorts i prvi kratki film obje tvrtke kojemu je glavni lik gay. Disney nije odmah odgovorio na upit za komentar.

U Rusiji su istospolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje “širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima” među mlađom populacijom.  Organizacije za zaštitu ljudskih prava taj su zakon osudile, ustvrdivši da je pridonio jačanju negativnog društvenog stava prema homoseksualnosti.

Jedan je ruski tužitelj u ponedjeljak zatražio zabranu Instagram reklama modne kuće Dolce & Gabbana koje prikazuju istospolne parove kako se ljube, prenosi Hina.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.