Preminula književnica Ljubica Ostojić

Vrijeme:52 sec

 

U Sarajevu je u 76. godini života preminula Ljubica Ostojić, književnica, dramaturginja, profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti.

Rođena je 20. ožujka 1945. godine u Beogradu, a koncem iste godine nastanjuje se sa obitelji u Sarajevu. Diplomirala je na Pedagoškoj akademiji (Likovni odsjek) i Filozofskom fakultetu (Komparativna književnost – teatrologija) u Sarajevu.

Radila je kao dramaturg Dramske scene Pozorišta mladih, kazališni kritičar u revijama “Odjek” i “Književna revija” i listovima “Oslobođenje” i “Večernje novine“, urednik dokumentarne, eksperimentalne i poetske drame na Radio-Sarajevu, dramaturg-suradnik u Mostarskom Teatru Mladih 74 /MTM/, predavač Dramaturgije na Akademiji scenskih umjetnosti. Pisala je radiodrame, tv-drame i scenarije, kritiku i esejistiku iz oblasti kazališne umjetnosti, književnosti i likovnih umjetnosti. Mnoga djela ove svestrane umjetnice: poezija, proza, kritika, drame i radio drame prevodena su na engleski, albanski, njemački, mađarski, makedonski, turski, slovenski, poljski, česki, bugarski, slovački, grčki, francuski…

Ljubica Ostojić je član Društva pisaca BiH od 1974. godine.

U rukopisu joj je ostala neobjavljena knjiga pjesama, koje je posvetila svojoj velikoj ljubavi, unučici Juditi Nemiri.

Počivala u miru Božjem.

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)