VIDEO Zastupnica Karolina Vidović Krišto: Konferencija za medije, slučaj Strjački

Vrijeme:3 min, 8 sec

 

 

 

 

Dame i gospodo,

S nama na ovoj konferenciji za medije je gospođa Sanja Dozet, odvjetnica obitelji Strjački, čiji je slučaj predmet ove današnje konferencije za medije.

Podijelila sam vam dopis koji sam uputila ministru pravosuđa. Ovdje je riječ o takvoj zlouporabi od strane hrvatskih sudova da slobodno možemo reći da te zlouporabe prelaze sve granice zdravog razuma, te pozivaju na uzbunu.

Kao što sam u dopisu navela, razina zlouporabe od, konkretno, suda u Novom Zagrebu sa stalnom službom u Zaprešiću, te Županijskog suda u Osijeku, su takove da te odluke nitko ne može braniti, jer su te odluke nedvojbeno čisti kriminal.

Nulta točka na svakom sudu ovoga svijeta je legitimiranje stranaka. Ovdje se stranke legitimira, i sud to prihvaća, na način da se priloži ugovor sa zacrnjenim iznosima i svim bitnim odredbama.

Ne trebam vam govoriti kako bi vas netko, u bilo kojoj instituciji u bilo kojoj civiliziranoj državi, gledao da priložite primjerice poreznu prijavu sa zacrnjenim iznosima prihoda. Svi znamo kako bi takav čin završio. Proglasili bi vas psihički rastrojenim.

Ali hrvatski sud smatra takav falsifikat vjerodostojnim dokumentom, te hladnokrvno, u prvoj i u drugoj instanci, oduzima obitelji Strjački njihov jedini dom.

Ovim je hrvatsko pravosuđe dostiglo novu granicu divljanja i kršenja prava hrvatskih građana, stoga smo s ove točke dužni početi odlučnu borbu u otklanjanju kriminalnih radnji u hrvatskom pravosuđu.

S ovog mjesta poručujem ministru Malenici, kao i njegovom šefu Plenkoviću, Državnoj odvjetnici, Državnom sudbenom vijeću i Vrhovnom sudu RH – da su dužni ovaj slučaj odmah uzeti u obradu.

Jer, kao što mi reče odvjetnica Dozet, ovakav kriminalni pristup su hrvatski sudovi uzeli kao praksu djelovanja.

Ovu situaciju možemo smatrati ustavnom krizom, jer je dokumentirano kriminalno djelovanje sudstva, čime se ugrožava cijeli društveni poredak. Stoga su svi državni čimbenici dužni odmah djelovati kako bi se ova zlouporaba zaustavila.

Dame i gospodo,

hrvatski Ustav, hrvatski zakoni, ugovor o EU – propisali su nedvojbeno vladavinu prava kao društvenu obvezu. Ovaj primjer, pak, dokumentira kršenje i zlouporabu zakona kao metodu funkcioniranja u RH, te oni dužnosnici koji svojim ne-djelovanjem ne spriječe ovo pravno barbarstvo postaju sudionicu u tom istom barbarstvu.

Osim što je pravno potpuno jasna situacija, ovo je sa stajališta morala i etičnosti sramota za sve one koji su sudjelovali u ovim rabotama.

Ovdje je riječ o obitelji s dvoje članova s posebnim potrebama, s majkom koja je onkološki pacijent, te se svaka osoba u lancu ovih zlouporaba mora zapitati – „sudjelujem li u počinjenju neviđene nepravde, te, kako bih se ja osjećao kada bi se meni ovakve nepravde počinile?“

Na kraju želim jasno naglasiti da, ukoliko ne bude trenutačne reakcije ministarstva i Vlade, a sve u skladu sa zakonskim i ustavnim obvezama, ovo pitanje ću aktualizirati pred Europskom komisijom, jer je ovo eklatantno kršenje ugovora o EU te plastični primjer nepoštivanja načela vladavine prava, a ovakvo ponašanje hrvatskih državnih vlasti za posljedicu može imati postupak pred Europskom komisijom zbog kršenja Ugovora o EU.
Svi znamo da EK u ovakvim slučajevima traži financijsku sankciju za državu, a to bi značilo da hrvatska vlada, štiteći kriminal i nanoseći štetu jednoj obitelji, nanosi štetu i državnom proračunu.

Nitko nema pravo suspendirati primjenu zakona ili zlorabiti zakone – kako bi se na temelju lihvarstva uska skupina bogatila, te pri tome nanosila nesnošljivu štetu i nepravdu jednoj poštenoj hrvatskoj obitelji.

S ovog mjesta pozivam sve građane koji doživljavaju protuzakonitosti u svojoj svakodnevnici da se hrabro suprotstave nepravdi, te zahtijevaju svoja zakonska prava.
Hrvati nisu i ne će biti građani drugog reda u Europskoj uniji, a upravo tu sudbinu su nam korumpirane vladajuće strukture namijenile.

Zato se moramo na svim razinama suprotstaviti odnarođenoj i korumpiranoj vladajućoj kasti te se boriti za vladavinu prava i istinu!

I uspjet ćemo, jer istina i pravda će pobijediti!

 

Karolina Vidović Krišto/FB/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)