Uredništvo Hrvatskog neba: Sretan put u Beograd Porfiriju, Draži i Dragi

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

 

Sretan put u Beograd sada već bivšem zagrebačko ljubljanskom metropolitu Porfiriju na novu dužnost patrijarha SPC, “antifašisti” Draži Mihailoviću čiju “ikonu” Porfirije  nadamo se nosi sa sobom u novi ured, i velikom zagovorniku novog patrijarha Dragi Pilselu na doktorsku disertaciju 

vidi Drago Pilsel: Pismo budućem patrijarhu srpskom

“…..Ti, brate u Kristu, koji ćeš postati patrijarhom srpskim, prvi među jednakima, dopusti da ti pošaljem ovo otvoreno pismo: Ne zaboravi da pravi, ako ne i jedini, lijek za tegobu suvremene krize u Crkvi jest vjerničko iskustvo Božje prisutnosti, iskustvo živoga Boga, u neposrednom susretu.

Ja te molim da budeš otvoren i da voliš ljude. Ja te molim da (p)ostaneš moj prijatelj, kako je bio i pokojni patrijarh Irinej. Želim ti pomoći, želim ti biti na usluzi da Crkva, naša Kristova Crkva, bude prepoznata kao bratska zajednica gdje vladaju istinsko zajedništvo i solidarnost.

Preuzimam riječi iz obrazloženja teme moje planirane doktorske dizertacije na Pravoslavnom teološkom fakultetu u Beogradu: Vjerujem da se između ovih redaka nazire koliko je nova evangelizacija složena stvarnost od koje nitko tko se smatra vjernikom nije izuzet. Iz evangelizacijske zbilje rastu plodovi novoga zajedništva, pravednosti i slobode koju ne može dati ni crkvena ni svjetovna vlast……”

Drago Pilsel

Izvor naslovne slike:


Uredništvo Hrvatskog neba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)