ZELJKO ZA HMS: Ovakva inicijativa je protuzakonita i protivna Statutu, vidjeli smo gdje nas odvede kada radimo protivno propisima

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Inicijativa da Mostar dobije rotirajućeg gradonačelnika je protuzakonita, protivna Izbornom zakonu i Statutu Grada Mostara, rekao je Hrvatskom Medijskom Servisu nekoliko minuta prije nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Podsjećamo, informacija da bi Mostar mogao dobiti rotirajućeg gradonačelnika, sukladno dogovoru Koalicije za Mostar i Bh. bloka pojavila se jutros u Sarajevskim medijima. Ubrzo nakon toga predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, kazao je da prijedlog sadrži trostruku rotaciju sličnu principu koje koristi Predsjedništvo BiH. Kako je pojasnio, tri gradonačelika odradila bi po 16 mjeseci mandata, uz napomenu da se još uvijek čeka odgovor HDZ-a BIH.

Upitan je li bilo ikakvih kontakata po ovome pitanju s predstavnicima ove dvije političke grupacije, Zeljko HMS-u kaže da je Gradski odbor HDZ-a BiH za ovaj prijedlog bošnjačkih stranaka doznao iz medija.

„Jedna ovakva inicijativa je protuzakonita i protivna statutu, a vidjeli smo gdje nas odvede kada radimo protivno propisima“, rekao je Zeljko.

Podsjećamo, vijećnici u Gradskom vijeću Mostara na konstituirajućoj sjednici u prošli petak usvojili su zaključak o javnom glasovanju u izboru gradonačelnika nakon čega je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH poništio prvi krug glasovanja i naložio tajno glasovanje što je sukladno Statutu Grada Mostara koji je nametnut od strane OHR-a.

 

B.G./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)