Na sastaknu Kalabukhova i Krišto istaknuta važnost reforme izbornog zakonodavstva BiH

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije u BiH Igora Kalabukhova.

Predsjedateljica Krišto je upoznala veleposlanika Kalabukhova o aktualnoj političkoj situaciji, s posebnim osvrtom na reformske korake koje je potrebno učiniti kako bi se ostvario napredak u BiH.

Posebno je istaknuta važnost reforme izbornog zakonodavstva te je, s tim u vezi, Krišto naglasila da je izmjena Izbornog zakona BiH u duhu implementacije odluka Ustavnog suda i sporazuma potpisanog u Mostaru trenutno najprioritetnije pitanje u BiH koje treba riješiti, a čije rješenje vodi stabilnosti BiH i dobrobiti svih njenih konstitutivnih naroda i građana koji u njoj žive.

Sugovornici su se osvrnuli i na epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom (COVID-19), te su izrazili nadu da će se stanje što prije normalizirati. Krišto je zahvalila na humanitarnoj pomoći koju je Ruska Federacija uputila BiH po izbijanju pandemije COVID – 19.

Također, predsjedavajuća Krišto i veleposlanik Kalabukhov razgovarali su o suradnji Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije, kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu.

Na kraju susreta Krišto je novoimenovanom veleposlaniku Ruske Federacije poželjela puno uspjeha u novom mandatu – priopćeno je iz Ureda predsjedateljice Zastupničkog doma Borjane Krišto, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)