RADOVI NAPREDUJU Stigao novi kontigent dijelova za Pelješki most: “Neka se zove po vječnom Oliveru, on je spajao ljude čvršće od bilo kojeg mosta”

0

Nakon 34 dana plovidbe, iz Kine je u subotu stigao četvrti, pretposljednji kontingent dijelova za Pelješki most. 

Prva isporuka segmenata čelične rasponske konstrukcije za budući Pelješki most bila je u veljači 2020. kada je brodom Da Yu Xia iz Kine stiglo njih 29.

U listopadu lani, brodom Pacific Alert, stiglo je novih 13 segmenata teških 3840 tona.

Treća isporuka, brodom AAL Shanghai , stigla je 23. studenog s 15 novih dijelova ukupne težine 4300 tona, pri čemu su tri segmenta bila duga čak 52 metra, dok je preostalih 12 bilo po 12 m.

U subotu je 160 m dugim brodom AAL Genoa, pod liberijskom zastavom, nakon 34 dana plovidbe, iz kineske luke Nantong stigao novi, predzadnji kontingent dijelova budućeg mosta, od ukupno njih 165, piše Morski.hr.

– Kao što je i vidljivo na gradilištu, dobar dio prispjelih dijelova se već uvelike montira na konstrukciju tako da rok koji je postavljen za most, proljeće 2022., nije upitan – napisao je u opisu svojih fotografija pelješki fotograf Ivica Trojanović i dodao:

– Još na koncu ostaje određivanje imena, da se mene pita ima samo jedno, nek se zove po velikom i vječnom Oliveru, on je spajao ljude bolje i čvršće od bilo kojeg mosta na Svijetu.

Slažete li se s prijedlogom?

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara