OSVRT Što sve nije strano čovjeku bez zjenica?

Vrijeme:3 min, 7 sec

 

Predstavljanje jednog naroda je ideja koja je meni strana, a strana je i većini građana, pa i Ustavu. Mi biramo članove Predsjedništva iz reda nekog naroda, ali oni nisu tu da predstavljaju jedan narod, već sve građane BiH, rekao je u intervjuu za beogradski dnevnik Danas drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić je, čini se, bio iskren. Nema sumnje kako je predstavljanje jednog naroda, nije samo precizirao- hrvatskog- kojeg bi trebao predstavljati hrvatski član Predsjedništva, njemu uistinu strano, piše u redakcijskom osvrtu Hrvatski Medijski Servis. Strano, jer ga taj narod nije birao, pa ne može ni biti njegov predstavnik. S tim jednim narodom, on nema nikakvog doticaja. Tuđ mu je. Jedino što prema njemu osjeća jeste mržnja. To mu nije strano. Mržnja, uvjetovana njegovom političkom ambicijom. Da nije tog destruktivnog u njemu zar bi već 10 godinu primao astronomsku plaću, uništavajući i posljednju trun vjere u zajednički život u ovakvoj državi. Ta mržnja, klevetanje i sotoniziranje Hrvata i njihovih političkih predstavnika njegov su glavni politički marketing i adut. Intezitet hrvatofobije izravno determinira broj glasova koje dobije na izborima.

“Tko krade, taj i laže”

Kako mu nije strano, uzrurpirati, ili prisvojiti tuđe, ukrasti ono što mu ne pripada, hrvatsku poziciju u kolektivnom šefu države, zahvaljujući neustavnom Izbornom zakonu, tako mu, po onoj narodnoj “tko krade, taj i laže”, nije strano ni slagati- kako je “ono što je njemu strano, strano i Ustavu”- kako se “u Predsjedništvo BiH biraju osobe iz reda tri naroda, koji onda predstavljaju građane”.

Da je tako, u Ustavu bi pisalo da se bira jedan predsjednik, a ne tri člana Predsjedništva- Bošnjak Hrvat i Srbin. Čemu trojica predstavnika građana? Tko je onda od njih pravi predstavnik građana, u slučajevima kada su njihova stajališta suprostavljena, a to je gotovo uvijek slučaj?

Da članovi Predsjedništva predstavljaju sve građane ne bi u Ustavu pisalo da veto, kojim svaki član Predsjedništva raspolaže, a koji ih prisiljava da odlučuju konsenzusom, potvrđuje, u slučaju preglasavanja člana Predsjedništva iz RS, Narodna skupština Republike Srpske, a u slučaju bošnjačkog, odnosno hrvatskog člana Predsjedništva, Klub Bošnjaka, odnosno Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH.

Sve što je ustavno njemu je strano, takozvano, fašističko, retrogradno…

Kako što je slagao da Ustav predviđa da članovi Predsjedništva predstavljaju sve građane, a ne tri konstitutivna naroda, njemu nije nikakav problem za konstitutivnost i jednakopravnost naroda, što je temeljeno ustavno načelo i legitiman izbor predstavnika tri naroda, što je nalog Ustavnog suda države, koju on tobož brani, reći da je to nešto takozvano, retrogradno, fašističko, sovjetsko,…

Čovjeku bez zjenica, obožavatelju lika i djela diktatora i masovnog ubojice, čiju sliku drži u svom uredu, i njegovim pristalicama, još štošta nije strano- primjerice verbalno nabijanje na kolac lidera Hrvata u BiH i silovanje hrvatske predsjednice. Pa ni okretanje mitraljeza prema Mostaru, kao stolnom gradu Hrvata u BiH.

Komšić veli kako njega ne zanima tko je Hrvat, Srbin, Bošnjak ili Ostali, pa zato u kampanji za lokalne izbore obilazi isključivo bošnjačke općine od Visokog i Kalesije, do Velike Kladuše i Cazina.

Komšićeva demokracija- uzurpacija prava najmalobrojnijih 

Ustavno pravo Hrvata da biraju svog predstavnika u instituciju koja je po Ustavu određena da predstavlja tri naroda- Predsjedništvu BiH- za Komšića je aparthejd. A zlouporaba Ustava, po kojoj Bošnjaci, od tri, izaberu dva člana Predsjedništva- njega i Šefika- valjda demokracija.

Veli kako on vodi borbu protiv onih koji su za aparthejd. Da podsjetimo, to su oni koji insistiraju na poštivanju presuda Ustavnog suda BiH, Ustava i Daytonskog sporazuma, na ustavnim kategorijama, kao što su konstitutivnost i jednakopravnost naroda, izbor legitimnih predstavnika triju naroda. Njima po Komšiću “pripadaju stoljeća koja su prošla”. A njemu? Političko janjičaru, čija je svrha i jedini razlog političke egzistencije zatiranje prava malobrojnijeg naroda. Što njemu pripada? Političko smetljište. Prije ili kasnije.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori