KRŠĆANSKE MISLI Katica Kiš: Strah  od  smrti

Vrijeme:2 min, 43 sec

 

 

U svakom čovjeku postoji besmrtna duša, darovana od Boga Stvoritelja. Stoga  čovjeku teško pada,  ozbiljno se pozabaviti sa svojom tjelesnom smrću koja je neizbježna za svakoga od nas.

Tjelesna smrt je konačan kraj ovozemaljskog života. Budući da je čovjek stvoren za vječni život, ta tjesesna smrt je neshvatljiva i neprihvatljiva za svakog čovjeka, bez obzira kakav život  imao ovdje na zemlji, koliko godina starosti i smrtne  bolesti.

Strah od tjelesne smrti postoji u svakom čovjeku, a najviše među ateistima-nevjenicima.  Kažu stručnjaci da nevjernici teže umiru od vjernika, valjda stoga jer ne znaju kuda i kamo odlaze.

Vjernik se uzda u Gospodina i vjeruje da sa smrću nije konačan kraj svega življenja, jer vjeruje u Gospodinove riječi:

„Zaista, zaista  kažem vam: Ako tko očuva moju riječ neće vidjeti smrti do vijeka!

Iv 8,51

„Zaista kažem vam: Tko sluša moju riječ i vjeruje Onomu koji me posla ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.“

Iv 5,24

Stoga se ne treba bojati tjelesne smrti koja je jednostavno blagi prijelaz iz ovozemaljskog života u vječni život.

„Ne treba se čovjek bojati smrti, nego toga da nikad nije počeo zaista živjeti.“

Marko Aurelije

„Strah od smrti je gori nego smrt.“

R. Burton

„Ja želim nastaviti živjeti čak i poslije svoje smrti. Zaista sam zahvalna Bogu što mi je dao ovaj dar, koji mogu koristiti da razumijem sebe i izrazim sve što je u meni.“

Ana Frank

Neizvjesnost je često puta teže podnositi nego pravu istinu. Točno znanje čovjeka o svojem času smrti je čovjeku oduzeto, kako bi mu se smanjio strah od smrti. To je sam Stvoritelj tako odlučio.

Hvala mu na toj milosti!

Iznimku čini zakonska smtna kazna u mnogim zemljama nad kriminalcima,  koja nije u smislu Kristove nauke jer uskraćuje grješniku mogućnost obraćenja od svojih grijeha i tako mogućnost spasenja od vječne propasti.

Samoubojice čine također iznimku, jer vlastoručno završavaju ovozemaljski život, stoga jer nisu imali dovoljno ljubavi i razumijevanja kod svojih bližnjih.

Kako je naš život ograničen ovdje na zemlji, trebamo se brzo odlučiti za Krista, njegovu nauku i zapovijedi: 

„Ljubi Gospodina Boga svim srcem svojim, i svom dušom svojom i svim umom svojim. To je prva zapovijed. Druga ovoj jednaka: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. U tim dvijema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci. “

Mt 22,36-40

Treba uvijek činiti dobro  svim ljudima i s radošću širiti kršćansku vjeru, kako bi tako ostvarili puninu i pravi smisao ovozemaljskog života, te pomogli mnogima da pronađu pravi put do Krista Gospodina.

Molimo stoga svakodnevno Gospodina da nam podari snagu, znanje i moć da možemo provoditi život po njegovoj volji, kako bi tako bili sretni i zadovoljni na kratkom proputovanju ovom zemljom.

Isusova smrt na Golgotskom križu za nas vjernike je bila velika milost i ljubav koju je Isus darovao svim obraćenicima i tako nas spasio od vječne propasti.

Vječna mu slava i hvala na tom neizmjernom daru i dobroti!

Reče Isus:

„Ja sam uskrsnuće i život: Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li to?”

Iv 11,25-26

„Ne boj se, stado malo: Svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo.“

Lk 12,32

Katica Kiš/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)