Milanović žestoko opleo po saborskim zastupnicima: “Rada Borić se lažno prikazuje, a Tomašević je wannabe-gradonačelnik”

Vrijeme:2 min, 43 sec

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović oštro obrušio se na saborske zastupnike Radu Borić i Tomislava Tomaševića. Podulju je objavu zaključio stihom poznatog hrvatskog glazbenika.

U poduljoj objavi na Facebooku Zoran Milanović oštro se obrušio na saborske zastupnike Radu Borić (Nova ljevica) i Tomislava Tomaševića (Zeleno-lijeva koalicija).

Milanović je komentirao intervju Rade Borić rekavši da ne govori istinu kada kaže da ga je podržavala.

”Može biti, naravno, da je za mene glasala u tajnosti biračkog mjesta, ali na javnoj razini – ona je bila i jest članica, pa i predvodnica kabale koja me je blatila i opstruirala gdje god je i kako god je stigla tijekom kampanje i prije kampanje, kao i tokom onih godina koje nisam proveo u javnoj djelatnosti”, kaže hrvatski predsjednik.

”Lažno se prikazuje”

Dodao je da se ”gospođa Borić prištekala tek u drugom krugu predsjedničkih izbora, poput još nekih poštenjačina, nakon moje, njoj nejasne, pobjede u prvom krugu”. ”Upisala se u partizane u svibnju 1945. godine. Ginulo se još i tada, u borbama za Rijeku i Istru, ali ona tamo nije uočena”, napisao je na Facebooku Milanović.

Predsjednik je zaključio da se zastupnica lažno prikazuje, no on je izbore dobio ”usprkos njoj i drugima poput nje”.

”Nisam tome kasnije htio pridavati nikakvu pažnju i kanio sam sve prepustiti zaboravu, ali pokazalo se, eto, da je sudbina željela drukčije”, piše Milanović i nastavlja da je Borić na parlamentarnim izborima ove godine osvojila saborski mandat s 4203 preferencijalna glasa, za što kaže da je ”nimalo impresivno”.

Oštro i o Tomaševiću

”Naročito za nekoga tko već desetljećima javno svađa svakoga sa svakim i ‘ladno dopušta da je predstavljaju kao ‘sedmu najutjecajniju feministicu na svijetu’ i ‘znanstvenicu’. No već sam kazao da ovdje nemamo posla s ljubiteljicom istine i činjenica”, napisao je.

”Takva ličnost, sad dolazim do povoda ovome zapisu, traži od nedavno izabranog predsjednika Republike, to jest mene, da – odstupim. Ni manje ni više nego da odstupim! A zašto? Tu gospođa Borić još jednom slika sve ljepote i preljeve svog revolucionarnog morala i poštenja”, navodi Milanović.

Obrušio se i na Tomislava Tomaševića za kojega kaže da je ”wannabe-gradonačelnik” koji također ima vremena prozivati predsjednika i ”dijeliti lekcije zbog ‘neprimjerenog’ ponašanja, ali o verbalnom divljaštvu jedne zastupnice u Saboru šuti k’o zaliven”’.

”Što to, gospodine Tomaševiću, u žargonu vašeg ‘kluba’ znači pojam ‘neprimjereno’? Je li to preludij u fetvu ili tek drugarska kritika? Ako je ovo drugo, meni se ne čini primjerenim to što vi i mnogi drugi dolazite u Sabor odjeveni kao što se nekad išlo na teferič na Ilidžu. Bez odijela, bez kravate, kao da ste veći od institucije kojoj pripadate. Mislite da se meni baš nose odijelo i kravata?”, napisao je Milanović.

Objasnio je i zašto odjednom spominje odijela i kravate.

”Pa, samo da vam ukažem na to kako se bezveznim sadržajem može popuniti prostor, baš kao u slučaju vašeg komentara mojih riječ i postupaka”, kaže Milanović.

Poručio je da u 15 godina bavljenja hrvatskom politikom nije imao problema u radu s ”manjinama svih boja i provenijencija” i dodao da se to ne možemo izbrisati ničijim ”borbenim pokličima i ispraznim intervjuima”.

Na kraju je predsjednik citirao i Branimira Johnnyja Štulića: ”Briga me, frajeri, za vaše reklame, ovuda su prolazili i drugi prije vas”.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)