Hoće li se “uličar Komšić” kandidirati za predsjednika mjesne zajednice Liplje u Zvorniku?

Vrijeme:1 min, 47 sec

 

 

Novinska agencija Republike Srpske (SRNA) na zanimljiv je način izvijestila s današnje posjete drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, mjesnoj zajednici Liplje u Zvorniku.

Pogledajte kako se “uličar Komšić” ophodio s roditeljima bošnjačke djece u borbi za pravo na “bosanski jezik” i kako je došlo do priče da će se ovaj uzurpator političkih prava Hrvata kandidirati i za predsjednika Mjesne zajednice Liplje.

“Željko Komšić, koga hrvatski narod ne priznaje kao člana Predsjedništva BiH, došao je u zvorničko selo Liplje da, kao državnik najveće razine riješi neka “sporna” pitanja koja nameću roditelji bošnjačkih učenika iz osnovne škole u Liplju, ali je otišao uvrijeđen kao kuče zbog toga što ga vlasnik nije nagradio za loš lov.

U želji da “pomogne”, Komšić je Bošnjacima roditeljima rekao – “Vaša su djeca u pitanju, ja znam što bi sa svojim djetetom uradio, ja vam kažem kao roditelj što bi uradio, što ćete vi uraditi, vi odlučujete u ime maloljetne djece to je vaše pravo…”

Prekinula je Komšićev govor jedna od prisutnih žena, rekavši mu, “Halo, mi smo prošle godine tako…”, ali ju je Komšić uvrijeđen odmah prekinuo, nedopustivši da žena završi misao i u stilu čaršijskog mangupa istakao “halo i ja vama, nemojte pričati, halo”.

Tako je Komšić, lider Demokratskog fronta, završio razgovor s ovom ženom pretvarajući ga u najobičniju uličnu svađu, odgovarajući joj “halo i ja vama, nemojte pričati”.

Je li ovakav razgovor Komšića uobičajena razina ophođenja s majkama i roditeljima ili je to njegov najveći politički domet koji obavlja u ime Stranke demokratske akcije da se “progura” nepostojeći bosanski jezik u osnovne škole u Republici Srpskoj.

Pokušaj Komšića da se dodvori bošnjačkim roditeljima, jer nema više kome, Hrvati ga ne žele ni vidjeti, a kamoli slušati, je istinski propao. Misiju nije završio do kraja, dok istovremeno roditelji nisu zadovoljni njegovim nastupom i obećanjima.

Napustio je selo Liplje neobavljena posla.

Odlaskom Komšića iz Liplja u Sarajevo, Zvornikom već kruži priča da će Komšić, koji sve rješava bez problema, biti predložen za predsjednika Mjesne zajednice Liplje kada budu raspisani izbori za zvorničke mjesne zajednice”, stoji u izvješću SRNA-e iz Zvornika.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)