TRUMP: Joe Biden je marioneta radikalne ljevice koja nastoji uništiti američki način života

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Američki predsjednik Donald Trump kritizirao je u četvrtak Joea Bidena u njegovom rodnom mjestu Scrantonu i poručio okupljenima da njegov demokratski rival “nije prijatelj Pennsylvanije”, neodlučne savezne države koja bi mogla biti ključna za Trumpov ponovni izbor.

“Napustio je Pennsylvaniju. Napustio je Scranton”, rekao je Trump stotinama pristaša okupljenih u Old Forgeu, na periferiji Scrantona, rodnom mjestu Joea Bidena.

“No proveo je posljednjih pola stoljeća u Washingtonu, prodajući našu zemlju, uništavajući naša radna mjesta i dopuštajući drugim zemljama da pokradu naša radna mjesta. Meksiku, Kini, svima njima”, rekao je Trump uoči nominacijskog govora Bidena na demokratskoj konvenciji.

Trump ovim posjetom nastojati povećati podršku republikancima u toj saveznoj državi koja bi mogla biti ključna za njegov ponovni izbor u studenom.

Trump je 2016. tijesno pobijedio u Pennsylvaniji sa samo 45.000 glasova prednosti. U nedavnim anketama zaostajao je šest postotnih bodova za Bidenom u toj saveznoj državi, prema podacima Real Clear Politics.

Trump je rekao da Biden “nije prijatelj Pennsylvanije” i nastojao zastrašiti birače.

“Joe Biden je marioneta radikalne ljevice koja nastoji uništiti američki način života”, rekao je Trump.

Biden, koji se kao mladić preselio u Delaware, prihvatit će predsjedničku nominaciju u četvrtak navečer, posljednjeg dana virtualne demokratske konvencije na kojoj su govornici isticali da on može ujediniti zemlju nakon četiri godine Trumpova vodstva obilježenog podjelama.

U nacionalnim anketama Biden “pobjeđuje” Trumpa u pitanju tko bi se bolje nosio s pandemijom koja je ubila više od 170.000 Amerikanaca, dok Trump rutinski prednjači pred Bidenom u upravljanju ekonomijom.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)