SLAVEN BILIĆ STAO U OBRANU NIKE KOVAČA I POTEZA SLAVNOG NJEMAČKOG VRATARA S JADRANA: ‘NIJE MI JASNO…‘

Vrijeme:2 min, 14 sec
Bivši hrvatski izbornik komentirao je i Thompsonovu pjesmu koju je pjevao Manuel Neuer.
  

Bila je to drama do zadnjih minuta posljednjeg kola, ali Slaven Bilić se sa svojim West Bromwich Albionom kao drugoplasirani u engleskom Championshipu ipak izravno probio do jedne od najjačih nogometnih liga na svijetu. Čest je slučaj da hrvatski sportaši i treneri velike uspjehe ostvare uz dramu, tako je bilo i ovog puta. Nakon sjajnog dosega nekadašnji je hrvatski izbornik dao intervju za njemačku TV-postaju Sport1.

– Posebno sam sretan zbog zaposlenika jer će im poslovi biti osigurani za idućih nekoliko godina zbog promocije. Financijska injekcija će osigurati rad kluba. Govorim o malim ljudima, kuharima, konobaricama, maserima, zaštitarima, svi će moći zadržati posao. Naravno, to je i velik sportski uspjeh – pozitivan je Bilić u startu razgovora.

Istaknuo je i ponos, ali vremena za preveliku radost nema jer je do početka nove sezone vrlo malo vremena.

– Nažalost, novinari ovih dana rade veliku priču iz svega. Pričao sam s Neuerom nekoliko puta kad je Hrvatska igrala s Njemačkom. Veliki je obožavatelj Hrvatske i voli posjetiti našu zemlju. Ponosni smo na tu pjesmu, ona se često izvodi i nema ništa s desničarenjem, o čemu se pisalo. Pjesma opisuje Hrvatsku, a naslov govori “koliko si lijepa”. To je samo pjesma o našoj prekrasnoj zemlji, ništa više ni manje. Nije službena nacionalna himna, ali je himna naše reprezentacije.

Bilo je riječi i o Niki Kovaču, također bivšem izborniku Vatrenih koji je nakon kraćeg odmora preuzeo klupu francuskog prvoligaša Monaca.

– Niko je sjajna osoba i veliki nogometni učitelj. Dokazao se s hrvatskom reprezentacijom i Eintrachtom. On je vrhunski trener i nikako mi nije jasno zašto je morao otići iz Münchena nakon duple krune. Nije puno trenera uspjelo to u prvoj sezoni. Presretan sam što je Niko pronašao tako dobar klub i siguran sam da će i tamo napraviti sjajan posao.

  
sportske.jutarnji.hr/https://sportske.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)