Peticija protiv zabrane komemoracije na Bleiburškom polju

Vrijeme:2 min, 15 sec

Pokrenuta je peticija protiv zabrane komemoracije na Beliburškom polju. Tekst peticije i poveznicu za potpis donosimo u nastavku. (hkv)

Peticija protiv zabrane aktivnosti na Bleiburgu

Povodom najave austrijskog parlamenta o prijedlogu nekih austrijskih političkih stranaka da se trajno zabrani održavanje svete mise i komemoracije na Bleiburškom polju, pozivamo sve hrvatske građane u domovini i svijetu, a posebice u Austriji i Njemačkoj da potpišu peticiju koja će biti poslana Austrijskom parlamentu sa snažnom porukom protivljenja takvom činu.

Najveća tragedija hrvatskog naroda u njegovoj povijesti počinje na Bleiburgu a završava u Vukovaru, obilježavajući krvavu i nepravednu komunističku diktaturu marionetske jugoslavenske vlade, koja je od 1945. do 1991 godine poslala u smrt stotine tisuća hrvatskih građana.

Svaki civilizirani narod baštini kulturu visokih ljudskih standarda u koje spada i pravo na obilježavanje održavanja pijeteta i sjećanja svojih mučki ubijenih sugrađana. Mjesta molitve, obraćanje svemogućem Bogu, poštuju se u cijelom svijetu, pa čak i u onim najprimitivnijim ljudskim zajednicama.

Naši glasovi izraženi kroz ovu peticiju, obraćaju se članovima svih političkih stranaka u Austriji, austrijskim građanima u cjelini te posebice u Koruškoj kao i članovima Austrijskog parlamenta da razumno, civilizirano i odgovorno održe načela kulturnog svjetonazora i ne podrže predloženu zabranu održavanje komemoracije na Bleiburgu, za koju je i teško povjerovati da se uopće predlaže.

Kako bismo u što boljoj namjeri objasnili i prikazali veličinu stradanja hrvatskog naroda, Hrvatski filmski institut postavlja besplatno film Bleiburg: Titova dozvola za genocid na svoje stranice. Nadamo se da će ovaj višestruko nagrađivani američki film educirati i razjasniti mnoge nepoznate stvari koje su se desetljećima uspješno skrivale od hrvatskog, a posebice njemačkog puka jer istina o Bleiburgu se želi sakriti i krivo interpretirati.

Originalna verzija filma je na engleskom jeziku i možete ga vidjeti ovdje.

Verziju filma s hrvatskim prijevodom možete vidjeti ovdje.

Verziju filma s njemačkim prijevodom možete vidjeti ovdje.

Činjenica kako je ovaj besramni prijedlog ljevičarskih političkih stranaka u Austriji uopće došao na dnevni red Austrijskog parlamenta govori nam da je nepoznavanje povijesnih činjenica doprinijelo toj mogućnosti. Stoga smo film s njemačkom jezičnom verzijom poslali svakom austrijskom parlamentarcu osobno.

Nadamo se da će i velika većina austrijskih građana, a posebno apeliramo na građane Koruške, pogledati ovaj film te potpisati peticiju i dati podršku hrvatskom narodu i njegovu pravu za pravicom. Peticija je inače višejezična.

Peticija protiv zabrane aktivnosti na Bleiburgu!

NO restrictions on the Bleiburg field!

Oposicion a la injusta, frivola resolucion en Austria!

Petition gegen das beabsichtigte Verbot des Opfergedenkens am Loibacherfeld bei Bleiburg.

Peticija ne prima nikakve novčane doprinose.

Peticija će biti dostavljena svakom Austrijskom parlamentarcu osobno te službeno predana u Austrijskom parlamentu.

Peticija se može potpisati na poveznici.

Damir Radoš i Nikola Knez
Sjedinjene Američke Države

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)