Zoran Krešić: HDZ će imati dominaciju u 11 izbornoj jedinici ali ne očekujem da će imati sva tri mandata

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

 

Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista, očekuje da će na predstojećim izborima u 11. izbornoj jedinici biti dominantan ali neće osvojiti i sva tri mandata.

– Očekujem da će HDZ imati dominaciju, ali ne očekujem da će imati sva tri mandata. U ovoj izbornoj kampanji, uz Glasnovića, Most očekuje da uz lokalnu infrastrukturu jedne lokalne političke stranke, Hrvatske republikanske stranke, također napravi značajan rezultat, rekao je Krešić.

Dodaje da će na značajan dio opredjeljenja utjecati vojna opcija, generalska struja, te da sve strane imaju svoje favorite.

– Ja iskreno očekujem da će biti 2:1 za HDZ, rekao je Krešić u razgovoru za HRT.

U Domovinskom pokretu, kaže, nisu bili do kraja jasni je li Glasnović njihov kandidat ili ne, ali će poduprijeti Glasnovićevu listu, dodao je.

Komentirao je i aferu Respiratori koja se, kako je rekao, dogodila kao kruna pokušaja dijela političkih opcija da potpuno preuzmu vlast u vrijeme epidemije koronavirusa. Rad vlade i parlamenta bio je suspendiran.

– Ovo je vjerojatno najluđa situacija. Ne postoji država na svijetu u kojoj se izbaci ministarstvo zdravstva u kriznom stožeru u vrijeme epidemije koronavirusa. To se događa u BiH, to su uradile ključne bošnjačke stranke, rekao je Krešić.

– To je najbeskrupuloznija pljačka nakon Daytona, dodao je.

Osvrnuo se i na novu migrantsku krizu zbog koje se, kako je rekao, dogodila ostavka ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, koji je raskinuo koaliciju sa SDA jer su njezini dužnosnici stali na stranu pakistanskog veleposlanika koji je odobravao priču ilegalnog ulaska migranata iz Pakistana dalje prema Europi.

– Iza cijele te afere također stoji SDA i taj je dio priče vrlo opasan ne samo za BiH, nego i za Hrvatsku i Europsku uniju, rekao je Krešić.

 

M.J./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori