HNS BiH/Pritisci na pravosudni sustav nedopustivi, etiketiranje Hrvata za sve probleme već dobro uhodan i isproban mehanizam

0

-Navode i izjave bošnjačkih političkih predstavnika i „upiranje prstom“ kako su Hrvati krivi za sva događanja kojima svjedočimo posljednja tri dana su za krajnju osudu i temelje se na očiglednom neracionalnom pristupu. Uz to, vrši se neviđeni politički pritisak na pravosudne institucije što je nedopustivo u jednoj demokratskoj i pravnoj državi u kojoj bi zakoni trebali jednako vrijediti za sve, stoji u priopćenju za javnost Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH,.

Iz HNS-a navode da pitanje radi li se o kriminalnim i protuzakonitim radnjama prepuštaju  pravosuđu koje će dati konačan odgovor na sva sporna pitanja.

“Kriminal ima svog počinitelja i treba za takvo što odgovarati. Također, presumpcija nevinosti vrijedi za svakoga dok institucije ne dokažu drugačije. Takvo što se zove vladavina prava i pravna država koja mora imati snažne temelje koji jednako važe za sve, i Bošnjake i Srbe i Hrvate. Sve ostalo je autokracija i vodi nas u demokratski sunovrat i totalitarni način upravljanja. To je univerzalno polazište ukoliko doista želimo imati demokratski uređenu i snažnu državu po uzoru na zapadna društva i Europsku uniju kojoj težimo”, priopćeno je iz HNS-a.

Istaknuto je da su optužbe o nekakvom državnom udaru s nacionalnim predznakom  jeftina floskula.

-Po istoj logici stvari jesu li američke vlasti izvršile udar prije tri dana stavljanjem nekadašnjih visokih bošnjačkih političkih dužnosnika na crnu listu zbog koruptivnih afera? Je li takvo što udar na Bošnjake? Je li trgovina utjecajem u aferi „Asim“ također udar na dokazane patriote?, pitaju se u HNS-u.

Kriminalne radnje i korupcija, kako je navedeno,nemaju nacionalni, jezični ili vjerski predznak.

“Medijska huškanja, prozivanje i etiketiranje bilo koga u ovom trenutku predstavlja neodgovorno ponašanje koje u svojoj krajnosti ne može ničemu pridonijeti osim trovanju međunacionalnih odnosa koji su već ionako narušeni. Kreiranjem lažne slike stvara se još veća društvena i politička dubioza koja u krajnjem ishodu ne može pridonijeti ničemu dobrom”, stoji  u priopćenju za javnost HNS-a BiH.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara