Vladimir Jakopanec: DEKORACIJA IZ IZOLACIJE

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Na pamet mi ne pada da bih išao hvaliti Koronu. Ja inače patološki prezirem svaki pojedini virus, a posebno Koronu do te mjere da već svakih petnaest minuta perem ruke kako ne bih došao u dodir s nekim od tih skotova. Život nam je ta Korona okrenula naglavačke i to u svakom kutu ove naše lijepe zelene planete.

No ipak, ne treba tom skotu dozvoliti da potpuno zavlada našim životom i da nas paralizira u samoći i strahu. Planeta se čisti, mi se vraćamo obiteljima, vrtlarstvu, ima projekata koji su godinama čekali svoje ostvarenje, nismo ni mi s vrbe pali. Iskoristit ćemo mi situaciju u svoju korist. Samo polako i bez straha.

Kod mene u kući jedan uski prozor koji se ne otvara i ne uklapa ni u što u mom dnevnom boravku, godinama je tražio rješenje. Imao sam ja ideju, čak sam i počeo projekt negdje prije tri godine, ali nikad vremena da se to privede kraju. I eto ti Korone. Pokažem ja njojzi srednji prst i na posao. Gdje smo ono stali prije tri godine?

Na gumi.

Ajmo onda dalje, pa da vidimo cijelu stvar od početka do kraja. Ne kažem ja da je to za Londonski muzej, ali riješio sam konačno taj vražji prozor koji mi je bio kao trn u oku. Što ne biste i vi? Ima valjda i kod vas nečega što još nije riješeno. Pljunut u šake i na posao. Hvala Korona, kao što vidiš, ja još uvijek vladam situacijom.

 

Vezano: Klikom na sliku kupi knjigu 

 

 

Vladimir Jakopanec/Hrvatsko nebo

Odgovori