Što se to neprestano krije?

Vrijeme:3 min, 54 sec

 

 

Urote su niskokalorični napoj za umišljene umove, a takvih je sve više pa se i količina medijskog napoja povećava. Međutim tu i tamo iz nedaleke prošlosti izrone činjenice, događaji neki koje je teško shvatiti u kontekstu današnje situacije s corona pandemijom i nemoguće interpretirati s dnevno posluženim medijskim informcijama, a da čovjek ne pomisli kako je dosta toga bitno bilo davno izrečeno i najavljeno. Ali ljudi pamte kratko i to je adut s kojim vlast i mediji računaju.

Na primjer godine 2013. Bundestag je jednim podužim elaboratom od 87 stranica („Unterrichtung durh die Bundesregierung, 3.1.2013.) službeno obaviješten o mogućnosti virusne epidemije na području Njemačke. U istom su izvještaju prikazane procjenjene brojke i simulacije nekoliko mogućih scenarija širenja virusne pošasti. To je razlog zašto je prije dva tjedna njemačka kancelarka Angela Merkel onako hladnokrvo uzjavila da bi u Njemačkoj epidemija novom vrstom corona virusom mogla zahvatiti do 70% pučanstva. Samo je s govornice izrekla sažetak spomenutog izvješća.

 

Godine 2015. U edukativnoj emisiji „Leonardo“ talijanska je državna televizija prikazala kineski vojni istraživački laboratorij za biološko ratovanje u Wuhanu: konkretno rad vojnih mikrobiologa na novim korona virusu „poboljšanim“ opitima na šišmišima. U emisiji talijanski reporter bez uvijanja govori i upozorava na veliku opasnosti ako takav virus izađe iz laboratorija.

Iste godine Bill Gates u svom stand up pojavljivanju upozorava Ameriku i svijet da se pripremi jer uskoro bi mogla nastupiti pandamija nove, vrlo agresivne gripe koja bi opstrurala kompletno svjetsko zdravstvo i gospodarstvo. Tom prigodom njegova je pozicija posve nejasna, jer sebe predstavlja filantropom i osobom koja želi i može pomoći, a govori i upozorava kao nemoćni prorok!

I doista iz Wuhana je 2019., navodno u prosincu, krenula dotad nepoznata corona gripa službenog naziva Covid 19 i u samo nekoliko tjedana doslovno poharala svijet. Navodno u prosincu 2019. – jer kineskim vlastima se doslovno ništa ne smije vjerovati. Za početak na svaki njihov brojčani podatak o broju zaraženih i umrlih treba najmanje dodati jednu nulu, prigodice i dvije. Isto je tako neprovjerljivo kad je tragedija u Kini započela i kako; za sada je dokazano da se radi o pet tjedana, ali i tom podatku treba dodati nulu pa treba računati s pedeset tjedana. Wuhanske bolnice imaju državnu zabranu i ne smiju dati podatke o liječenju pacijenata posljednjih dvanaest mjeseci.

Kad kineske vlasti nisu mogle više negirati činjenicu da se u Wuhanu događa prava epidamija, okrivljena je „mokra tržnica“ zbog prodaje divljih i svakakvih životinja za ljudsku konzumaciju, a onda su podmetnuti nulti pacijenti. U kineskom komunističkom carstvu ljudski život vrijedi ništa, manje od ikre, ljudski život bilo gdje na svijetu za kinesku vladajuću kliku vrijedi puno manje od toga, doslovno ništa. Kolapsom burzi sada je postalo očigledno da ista špranca državnih laži i manipulacija vrijedi i za poslovne knjige i bilance kineskih, naravno državnih megatvrtki. Razvidno je da na svjetskim burzama izlistane kineske tvrtke „kuhaju knjige“, tj. uz suglasnost i na poticaj kineske komunističke klike beskrupulozno lažiraju knjigovodstvo i sve relevantne dokumente koji utječu na bonitet tvrtke.

Možda sad nije toliko važno što su Merkelica i njezina Vlada saznali iz spomentog izvješća Bundestagu 2013. nego zašto nije ništa poduzeto. Svijet i Njemačka zatečeni su spuštenih gaća. Isto se tako treba zapitati što je doista Bill Gates poduzeo osim što je „očinski“ upozorio SAD i svijet? Što su mjerodavni poduzeli kad su vidjeli emisiju talijanske televizije o sumnjivim i nadasve opasnim wuhanskim opitima? Amerika im je priprijetila, ali… konkretno nitko ništa, sve se podvelo na trgovinski rat između SAD i N.R. Kine. Međutim to nije najgore, ima dalje: što oni koji su upućeni, poput Angele Merkel, na primjer, danas znaju o naravi corona virusa i što nam pešućuju? Ako preživimo, hoćemo li za pet-šest godina shvatiti što su nam danas prešutjeli? Jer je važno zašto su toliko dugo držali zatvorena usta i nisu prevenirali ovaj kataklizmički scenario kome upravo nazočimo. Jako je važne jesu li na istoj taktici i danas, pa nam ne žele reći zašto svoje građane svi vraćaju kući i zašto nam se (u Hrvatskoj) bez zakonske osnove i mimo Ustava ograničava kretanje? Zašto je Europska Unija bez granica svoje građane poput krda u torovima drži unutar svojih država i gradova?

Vjerojatno je početkom veljače i naše političko rukovodstvo znalo potankosti o objektivnoj epidemiološkoj opasnosti pa je predsjednička inauguracija 18. veljače s Trga svetog Marka premještena na Pantovčak uz restriktivne mjere opreza koje će samo mjesec dana poslije postati standard na području cijele Republike Hrvatske. Zato se diplomatski zbor u Zagrebu nije bunio i sve je palo na pleća kvartovskog spadala Zorana Milanovića.

 

 

Josip Gajski/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)