FEDERALNI MINISTAR BRANITELJA BUKVAREVIĆ: Isplate braniteljskim kategorijama neće biti umanjene

Vrijeme:57 sec

Federalni ministar za pitanja branitelja Salko Bukvarević kazao je da je Vlada FBiH zauzela stav da sredstva u proračunu s pozicije isplate naknade braniteljskim kategorijama neće biti umanjena.

– Vlada FBiH je u jeku pandemije ostala uz svoje građane, a posebno uz braniteljsku populaciju. Izvršila je preraspodjelu sredstava u proračunu te učinila dodatne napore kako bi osigurala neophodna sredstva za borbu protiv koronavirusa – izjavio je Bukvarević u današnjem obraćanju u Vladi FBiH.

Dok god postoji bilo kakva mogućnost da se s drugih pozicija vrše uštede, poručio je Bukvarević, Vlada FBiH ostaje pri opredjeljenju da postignuti obim prava za tu kategoriju neće biti umanjivan.

Istaknuo je da je to ministarstvo izvršilo obračun za sve braniteljske naknade te da će biti na istom nivou kao za veljaču, a da se isplata očekuje kao i svakog mjeseca, oko 10. travnja.

Bukvarević je kazao da će za mjesec ožujak naknade dobiti 102.507 braniteljskih obitelji, i to 83.589 korisnika osobnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 razvojačenih branitelja.

Podsjetio je da u proteklih šest godina nije bilo umanjenja naknada braniteljskoj populaciji niti kašnjenja.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)